De verschillende keukenopstellingen 

De keukenopstelling behoort tot een van de eerste keuzes bij uitzoeken van een nieuwe keuken. Het belangrijkste hierbij is dat je het maximale uit jouw beschikbare ruimte haalt. Daarnaast gaat het om jouw wensen voor de keukenopstelling. Wil je uitkijken op de woonkamer? Moet alles bij de hand zijn? En wil je in de keuken kunnen eten? Er zijn verschillende keukenopstelling met ieder hun unieke voordelen. Hello Kitchen vertelt je meer over kookeilanden, hoekkeukens, rechte keukens, L-keukens, parallel keukens en U-keukens.

Kookeiland.

Het middelpunt van een woning
betonlook kookeiland

Een kookeiland is het centrale middelpunt van een woning. Deze opstelling is niet voor niets zo populair. Een kookeiland straalt namelijk sfeer en luxe uit. Tegelijkertijd is de opstelling praktisch en zijn de mogelijkheden eindeloos. Bijvoorbeeld door het toevoegen van een bar creëer je een gezellige plek.

Meer over kookeilanden

Hoek-keuken.

Optimaal gebruik van de ruimte
hoekkeuken met houten werkblad

Een hoekkeuken kent vele voordelen. Zo heeft deze opstelling een sfeervolle en klassieke uitstraling. Daarnaast is de keuken praktisch doordat je alles bij de hand hebt. Dankzij slimme oplossingen voor het hoekgedeelte, zoals een carrouselkast, verlies je geen ruimte met deze opstelling. Met een hoekkeuken maak je daarom optimaal gebruik van de ruimte die je hebt.  

Meer over hoekkeukens

Rechte keuken.

Geschikt voor kleine ruimtes
houten rechte keuken

Rechte keukens zijn bij uitstek geschikt voor kleine ruimtes. Deze opstelling bestaat uit slechts één keukenblok dat kan variëren in lengte. Een rechte keuken past daarom altijd in jouw ruimte. Doordat de keuken vaak compact is, heb je alles bij de hand. Voor extra opbergruimte of inbouwapparatuur kun je kiezen voor een extra, vrijstaande kastenwand.

Meer over rechte keukens

L-Keuken.

Open en uitnodigende sfeer
moderne greeploze L-keuken

L-keukens hebben veel overeenkomsten met hoekkeukens. Met deze opstelling geniet je ook van een open en uitnodigende sfeer. Bij L-keukens is de ene zijde iets korter dan de andere. Wanneer jouw ruimte wat meer rechthoekige is, biedt een L-keuken daarom uitkomst. 

Meer over L-keukens

Parallel Keuken.

Veel werk en opbergruimte
design parallel keuken

In een parallel keuken staan twee losse keukenblokken recht tegenover elkaar. Dat kan met een klassiek keukenblok zijn, maar ook met een wandkast of kookeiland. Zo kun je een parallel keuken op diverse manieren vormgeven. De opstelling biedt veel werk- en opbergruimte. Daarnaast heb je alles direct bij de hand in deze praktische keukenopstelling.

Meer over parallel keukens

U-Keuken.

Praktisch en veelzijdig
klassieke U-keuken

De U-keuken is een sfeervolle opstelling met volop opberg- en werkruimte. De keukenblokken en eventueel wandkasten staan in een U-vorm opgesteld. Hierdoor beweeg je makkelijk tussen de verschillende apparaten en keukenelementen. 

Meer over U-keukens

Keuken-  blok.

Eenvoudig en compact
modern wit keukenblok

Een keukenblok lijkt op een gewone keuken, maar bestaat uit één blok met een spoelbak en soms een kookplaat of koelkast. Een keukenblok is kleiner dan een gewone keuken en is daarom geschikt voor een kleine ruimte, zoals een bijkeuken.

Meer over het keukenblok

Schier-eiland.

Gezellig en knus
wit greeploos schiereiland

Een schiereiland is een keukeneiland dat met één zijde aan de wand of het keukenblok grenst, op deze manier kun je flink wat ruimte winnen. Een schiereiland is vanuit drie kanten toegankelijk. Hello Kitchen vertelt je graag meer over het moderne schiereiland. 

Meer over schiereiland

Keuken          met bar.

Hip en gezellig
zwarte keuken met bar

Een bar is tegenwoordig helemaal hip en in vele huishoudens te vinden. Een bar in de keuken heeft meer pluspunten dan je op het eerste gezicht zou vermoeden. Door een bar te plaatsen in de keuken creëer je meteen een gezellige sfeer. 

Meer over keukens met bar

Kleine keuken.

Klein maar fijn
grijze kleine keuken

We dromen misschien allemaal van een grote woonkeuken met kookeiland en het liefst ook nog een bar. In werkelijkheid is dit niet altijd mogelijk. Hoe tover je een kleine keuken om naar jouw droomkeuken? Hello Kitchen geeft tips!  

Meer over kleine keukens

Open keuken.

Gastvrijheid en gezelligheid 
moderne open keuken

Een open keuken staat in verbinding met de woonkamer en vormt samen één ruimte. Ideaal om tijdens het koken op de kinderen in de woonkamer te letten of te blijven kletsen met jouw bezoek. Twijfel je over een open keuken? Wij zetten de voor- en nadelen op een rij. 

Meer over open keukens