parallel keuken met kookeiland

Parallel keuken.

modern en efficiënt

Zoals de naam al doet vermoeden staan er in een parallel keuken twee keukenelementen tegenover elkaar. Deze keukenopstelling is ook geschikt voor de kleine keukens, werkt efficiënt en is modern. 

De juiste keukenopstelling 

Maak een parallelle keukenopstelling helemaal naar jouw eigen smaak. Zo kan je ervoor kiezen om aan één kant het aanrechtblad, keukenkastjes en koelkast te plaatsen en daar tegenover een kastenwand. Zo heb je voldoende opbergmogelijkheden en heb je boven het aanrechtblad geen bovenkasten nodig. Een kastenwand is ook geschikt voor apparatuur zoals een koelkast, oven of koffiemachine. Hierdoor blijft er nog meer ruimte over aan de andere zijde.  

Creëer meer sfeer

Misschien heb je genoeg opbergmogelijkheden boven of onder het aanrechtblad en wil je graag meer gezelligheid creëren in de keuken. In dit geval is een parallel keuken met bar een ideale uitkomst. Je kan ervoor kiezen om één zijde te verlengen met een bar, zo is er nog steeds extra werkplek. Ook kan je hier ontbijten, werken of studeren. De kans op gezelschap tijdens het koken is groter en de keuken krijgt een uitnodigend gevoel. 

Afmetingen van een parallel keuken 

Er zijn weinig vierkante meters nodig voor een parallel keuken. Daarom is deze opstelling ook geschikt voor een kleine keuken. De beste afstand tussen de twee delen is minimaal 120 cm. Op die manier kunnen aan beide kanten de deuren en lades tegelijk open. Ook is er voldoende ruimte om met meerdere mensen in de keuken te werken. Zo loopt niemand elkaar in de weg. 

 

Jij kiest, wij helpen in alles. Easy toch.

Maak snel een afspraak met Hello Kitchen. Dan praten we door over jouw wensen en inspiratie. Dat kan in één van onze Hello Kitchen winkels, maar ook bij jou thuis. Maak nu een afspraak in 3 eenvoudige stappen.

Kleuren en stijlen 

Je kan de parallel keuken helemaal naar jouw eigen smaak maken. Een moderne keukenstijl past bij de vorm die deze keuken al heeft: strak en eenvoudig. Vooral de kleuren zwart en wit komen hier tot hun recht. Voor een landelijk effect is een parallel keuken van hout geschikt materiaal, dit creëert een warme en uitnodigende sfeer. 

 Kosten parallel keuken 
 

De prijs van een parallel keuken lopen uiteen en zijn afhankelijk van grootte, materiaal en jouw keukenwensen. Misschien heb je al bepaalde wensen voor jouw nieuwe keuken. Kom langs in een van onze showrooms en laat je inspireren en adviseren. Bij Hello Kitchen helpen wij je graag. Plan vrijblijvend een afspraak in bij een van onze showrooms en ontdek alle mogelijkheden. 

Hello magazine.

Ontdek nu de tofste trends in ons gratis online magazine! Meteen in je mailbox, want wachten op de post duurt zo lang.

Deel je inspiratie.

Jouw zoektocht naar een nieuwe keuken start online. Pinterest afstruinen, foto's maken en inspiratie opdoen. Bij Hello Kitchen begrijpen we dat.

Deel jouw inspiratie met ons en wij gaan voor jou aan de slag met een uniek stijladvies.

Deel je inspiratie