houten U-keuken

U-keukens.

Een keuken waar je U tegen zegt 

Om de ruimte in jouw keuken optimaal te benutten is een U-keuken de perfecte oplossing. Ook in de kleinere keukens kan een U-keuken tot zijn recht komen. Een U-vorm keuken bestaat uit drie zijdes, vaak één lange en twee korte zijdes en heeft hier zijn naam aan te danken. Of een U-keuken geschikt is voor jouw keuken hangt af van een aantal factoren.

 De grootte van uw keuken 

Een belangrijke factor is de grootte van jouw keuken. De ruimte moet namelijk niet te klein, maar ook niet te groot zijn. Je moet makkelijk van de ene naar de andere kant kunnen bewegen. Te veel ruimte is ook niet de bedoeling, je legt dan een te grote afstand af tijdens het koken. De afstand tussen het fornuis, de spoelbak en de koelkast mag niet meer dan acht meter zijn. 

U-keuken met bar

Als je een grote keuken hebt, is een U-keuken met bar een optie om nog meer gezelligheid te creëren. Op deze manier heb je gezelschap bij het koken en kan hier ’s avonds worden gedineerd. Een U-keuken met bar geeft een uitnodigend gevoel en straalt warmte uit. 

U-keuken met kasten 

Hoewel de ruimte in de keuken al optimaal wordt benut, kun je de ruimte nog efficiënter maken door het plaatsen van kasten. Plaats bijvoorbeeld kasten boven het aanrecht of plaats lades aan één zijde. Hoge kasten of planken aan de muur maken de keuken ruimtelijker en geven je nog meer opbergmogelijkheden. 

 U-keuken met schiereiland

Voor meer luxe en warmte kan een schiereiland een toevoeging zijn in een U-vorm keuken. Op deze manier maak je van de keuken een tweede woonruimte. Er is genoeg plek om te werken, maar ook om samen te koken of bij elkaar te zitten met het gezin. Met een schiereiland in een U-keuken komt jouw keuken echt tot leven. 

 

Jij kiest, wij helpen in alles. Easy toch.

Maak snel een afspraak met Hello Kitchen. Dan praten we door over jouw wensen en inspiratie. Dat kan in één van onze Hello Kitchen winkels, maar ook bij jou thuis. Maak nu een afspraak in 3 eenvoudige stappen.

Ideale afmetingen

Voordat je een U-keuken kiest, is het belangrijk om te weten hoe groot deze moet zijn. Voor het plaatsen van een U-keuken heb je een ruimte nodig van ongeveer 240 cm lang. De bewegingsruimte moet tussen de 90 en 120 cm zijn. Voor een nog ruimere keuken is 150 cm ook meer dan genoeg. 

 Kleuren en materiaal
 

Je kunt de keuken helemaal naar jouw smaak maken. Voor een landelijk effect is een U-keuken van hout geschikt materiaal. Hiermee maak je  jouw keuken warm en uitnodigend. Een witte U-keuken geeft een ruimtelijk effect en is modern. Voor de meer stoere en industriële uitstraling is een zwarte U-keuken geschikt. Kies voor een marmeren aanrechtblad voor een luxe en moderne uitstraling van jouw U-keuken. 

 Kosten
 

De kosten van een U-keuken met schiereiland, bar en extra kasten liggen hoger dan alleen een U- keuken. Je kunt het zo duur maken als je zelf wilt, maar het minimale bedrag ligt rond de 10.000 euro. Voor een uitgebreidere U-keuken ligt dit bedrag hoger. 

 Advies nodig? Maak dan een afspraak
 

Een keuken om U tegen te zeggen maar weet je niet welke? De adviseurs van Hello Kitchen helpen je graag. Plan vrijblijvend een afspraak bij een van onze showrooms en ontdek alle mogelijkheden. 

Hello magazine.

Ontdek nu de tofste trends in ons gratis online magazine! Meteen in je mailbox, want wachten op de post duurt zo lang.

Deel je inspiratie.

Jouw zoektocht naar een nieuwe keuken start online. Pinterest afstruinen, foto's maken en inspiratie opdoen. Bij Hello Kitchen begrijpen we dat.

Deel jouw inspiratie met ons en wij gaan voor jou aan de slag met een uniek stijladvies.

Deel je inspiratie