kleine grijze keuken

Kleine keuken.

Klein maar fijn: tips voor een kleine keuken

We dromen misschien allemaal van een grote woonkeuken met kookeiland en het liefst ook nog een bar. In werkelijkheid is dit niet altijd mogelijk. Hoe tover je een kleine keuken om naar jouw droomkeuken? Hello Kitchen geeft tips!  

Een praktische indeling 

Het klinkt simpel, maar de juiste indeling maakt in een kleine keuken een groot verschil. Maak optimaal gebruik van de ruimte boven het aanrecht. Leg spullen die je weinig gebruikt bovenop de kast, het servies op planken en pannen bijvoorbeeld aan een plafondrek. Op deze manier benut je de ruimte boven het aanrecht optimaal.

Een andere praktische tip is een leeg keukenblad. Dit creëert rust en ruimte en hierdoor lijkt het aanrecht groter. Het inbouwen van apparatuur is ook belangrijk. Kies voor een koelkast vriezer en een oven magnetron om ruimte te besparen, zo ben je toch van alle gemakken voorzien!

 

Kleuren en stijlen

Een zwarte keuken is stijlvol en modern, maar maakt een ruimte kleiner. Dit wil je in een kleine keuken voorkomen. Kies in dit geval voor zwarte keukenelementen. Zorg ervoor dat het keukenapparatuur bij elkaar past, het liefst een eenheid van kleur. Een rode waterkoker en een blauw koffiezetapparaat zijn vrolijk, maar maken de ruimte drukker.

Een witte keuken creëert een ruimtelijk effect en is geeft net als zwart een moderne en stijlvolle uitstraling. Wit is ook geschikt in een landelijke keuken en past bij liefhebbers van een nostalgische sfeer. Combineer zwart en hout voor een industrieel keuken interieur. Hiervoor geldt ook dat zwart de ruimte kleiner maakt. Kies voor industriële meubels voor hetzelfde effect, maar maak het ook hier niet te druk. 

 

Jij kiest, wij helpen in alles. Easy toch.

Maak snel een afspraak met Hello Kitchen. Dan praten we door over jouw wensen en inspiratie. Dat kan in één van onze Hello Kitchen winkels, maar ook bij jou thuis. Maak nu een afspraak in 3 eenvoudige stappen.

Kleine keukens in verschillende opstellingen

Keukens zijn er in alle soorten en maten en ook voor kleine keukens is er een ruim assortiment. Bekijk onze keukens voor meer inspiratie. Kies bijvoorbeeld een kleine hoekkeuken, keuken met kookeiland, keuken met bar, kleine u-keuken, rechte keuken of l-keuken.

Advies nodig? Maak dan een afspraak


Komt u er niet uit of wilt u graag advies? De adviseurs van Hello Kitchen helpen u graag. Plan vrijblijvend een afspraak bij één van onze showrooms en ontdek alle mogelijkheden. 

 

Hello magazine.

Ontdek nu de tofste trends in ons gratis online magazine! Meteen in je mailbox, want wachten op de post duurt zo lang.

Deel je inspiratie.

Jouw zoektocht naar een nieuwe keuken start online. Pinterest afstruinen, foto's maken en inspiratie opdoen. Bij Hello Kitchen begrijpen we dat.

Deel jouw inspiratie met ons en wij gaan voor jou aan de slag met een uniek stijladvies.

Deel je inspiratie