modern witte open keuken

Open keuken.

Gastvrijheid en gezelligheid in een open keuken

Een open keuken staat in verbinding met de woonkamer en vormt samen één ruimte. Ideaal om tijdens het koken op de kinderen in de woonkamer te letten of te blijven kletsen met jouw bezoek. Twijfel je over een open keuken? Wij zetten de voor- en nadelen op een rij. 

Voordelen van een open keuken

Een voordeel van een open keuken is dat het openheid, gezelligheid en overzicht creëert. Plaats de kinderen op de bank en houd tijdens het koken een oogje in het zeil. Ben je geen kookliefhebber? Maak het koken aangenaam door tijdens het bereiden van de maaltijd contact te houden met jouw bezoek of familieleden. Voor mensen die zich niet graag in kleine ruimtes bevinden, is een open keuken een ideale oplossing. De woning krijgt een ruim en open gevoel, er zijn geen deuren of muren tussen de woonkamer en keuken. Geef de woonkamer en keuken dezelfde stijl om er een echte eenheid van te maken. Denk hierbij aan kleuren, patronen en materialen. 

Nadelen van een open keuken

De nadelen van een open keuken zijn onaangename geuren die zich verspreiden naar de woonkamer. Een goede afzuigkap is hierom van groot belang. Tijdens het koken zal er ongetwijfeld herrie worden gemaakt, dus een goede film kijken voor een familielid zit er op dat moment niet in. Opruimen is in een open keuken nog belangrijker. Vuile vaat en rommel zijn goed zichtbaar vanuit de woonkamer. Zorg voor voldoende opbergruimte of zet uw familieleden aan het werk om de keuken schoon en fris te houden. 

 

Halfopen keuken

Misschien is een open keuken een te grote stap, maar wil je wel van jouw woonkamer en keuken meer een geheel maken. In dit geval is een halfopen keuken een geschikte oplossing. In een halfopen keuken wordt de keuken achter een wand verstopt. De woonkamer oogt nog steeds ruimtelijk en er is mogelijkheid voor sociaal contact. De vuile vaat is echter niet meer te zien en ook het geluid is minder hoorbaar in de woonkamer. 

Open keuken met kookeiland

Voor meer werkruimte in jouw keuken is een kookeiland een geschikt keukenmeubel. Een kookeiland staat voor luxe en geeft jouw keuken nog meer sfeer. Bereid een heerlijke maaltijd samen met het gezin of kom bij elkaar om over de dag te praten. Een kookeiland past bij de stijl van een open keuken en brengt de keuken nog meer tot leven. 

Open keuken met bar

Voor nog meer gezelligheid of een extra plek om te dineren, kan je kiezen voor een open keuken met bar. Drink ’s avonds een glas wijn met het bezoek of maak er overdag je werkplek van. Een bar geeft een uitnodigend gevoel en geeft jouw keuken net iets extra’s. 

 

Jij kiest, wij helpen in alles. Easy toch.

Maak snel een afspraak met Hello Kitchen. Dan praten we door over jouw wensen en inspiratie. Dat kan in één van onze Hello Kitchen winkels, maar ook bij jou thuis. Maak nu een afspraak in 3 eenvoudige stappen.

Advies nodig? Maak dan een afspraak 

Ben je nieuwsgierig geworden naar een open keuken?
De adviseurs van Hello Kitchen helpen je graag. Plan vrijblijvend een afspraak bij één van onze showrooms en ontdek alle mogelijkheden.

 

Hello magazine.

Ontdek nu de tofste trends in ons gratis online magazine! Meteen in je mailbox, want wachten op de post duurt zo lang.

Deel je inspiratie.

Jouw zoektocht naar een nieuwe keuken start online. Pinterest afstruinen, foto's maken en inspiratie opdoen. Bij Hello Kitchen begrijpen we dat.

Deel jouw inspiratie met ons en wij gaan voor jou aan de slag met een uniek stijladvies.

Deel je inspiratie