zwart kookeiland met marmer werkblad

Kookeiland.

Maak jouw droomkeuken compleet met een kookeiland

Keukenopstellingen met een kookeiland zorgen voor een ruimtelijk effect en geven extra sfeer in de keuken. Het is de ideale plek om samen te komen met het gezin of een romantische avond met jouw partner. Om het beste kookeiland voor jouw keuken te vinden zijn er tal van mogelijkheden. Een kookeiland kiezen is niet de makkelijkste beslissing. Als je een grote of kleine keuken hebt, voor iedere keuken is er een kookeiland.

Kookeiland met bar

Een kookeiland met bar is geschikt voor de levensgenieter die tijdens het koken graag gezelschap heeft. In de ochtenduren is de bar geschikt voor het ontbijt, in de middag om aan te werken en in de avond voor het napraten van de dag onder het genot van een drankje. Een keuken met eiland en bar straalt warmte uit en geeft een uitnodigend gevoel. 

 Kookeiland met zitgedeelte

Om nog een stap verder te gaan, kan je ook kiezen voor een kookeiland met zitgedeelte. Dit is ideaal voor de grotere gezinnen, er is namelijk plek voor iedereen. Kies voor een tafel die vastzit aan het kookeiland of voor een losse eettafel. Een kookeiland met zitgedeelte is een compacte oplossing voor in de keuken. De zithoek is dichtbij, zo is de afstand kleiner en ook blijft er meer ruimte over. 

 

Kookeiland met meerdere functies

Een kookeiland met spoelbak en kookplaat is een uitbreiding die voor veel comfort zorgt. Kies voor een kookplaat of fornuis en een spoelbak om de vuile vaat in af te wassen. Als je hiervoor kiest, moet je rekening houden met het aanleggen van leidingen onder de grond of het verleggen van al bestaande leidingen. Voor de echte kookfanaten is een ingebouwde oven in een kookeiland een extra optie. Zo blijft er in de rest van jouw keuken extra ruimte over. Een ingebouwde oven in jouw kookeiland geeft jouw keuken een extra modern randje. 

 Extra opbergruimte

Een kookeiland zorgt op zichzelf al voor extra opbergruimte in de keuken, maar misschien is dit niet genoeg. In dat geval zijn er kookeilanden met kastenwand. Hier is genoeg plek voor servies, pannen of keukenapparatuur. Als je werkt aan een kookeiland met kastenwand is alles wat je nodig hebt meteen binnen handbereik. 

Kleuren en materialen

Net zoals er veel verschillende kleuren en materialen in keukens zijn, geldt dit ook voor een kookeiland. In een landelijke keuken is een kookeiland van hout passend materiaal. Hout geeft jouw keuken een warme en uitnodigende uitstraling. Een modern interieur maak je compleet met een wit kookeiland, dit geeft een ruimtelijke uitstraling. Een zwart kookeiland past bijna in iedere keuken. Vooral in een industriële keuken komt dit kookeiland tot zijn recht. Voor meer luxe in jouw keuken is een marmeren kookeiland zeer geschikt en past dit in een moderne keuken.  

 

Jij kiest, wij helpen in alles. Easy toch.

Maak snel een afspraak met Hello Kitchen. Dan praten we door over jouw wensen en inspiratie. Dat kan in één van onze Hello Kitchen winkels, maar ook bij jou thuis. Maak nu een afspraak in 3 eenvoudige stappen.

Ideale afmetingen

Voordat je een kookeiland kiest, is het belangrijk om te weten hoe groot dit moet zijn. Ideale afmetingen zijn er niet, maar houd rekening met de grootte van jouw eigen keuken. De doorgang aan beide zijdes van het kookeiland moeten minimaal 90 centimeter zijn. Een keuken met kookplaat en spoelbak heeft meer ruimte nodig. In een kleinere keuken is een klein kookeiland met bar geschikter dan een kookeiland met zitgedeelte.  

Kosten 


Of je een kookeiland met bar, zitgedeelte of oven kiest, er zijn kosten aan verbonden. Je kunt het zo duur maken als je zelf wilt. Het minimale bedrag van een kookeiland ligt rond de 6000 euro. Voor een uitgebreider kookeiland met meer functies is het minimale bedrag ongeveer 8000 euro. 

 Advies nodig? Maak dan een afspraak
 

Twijfel je over het beste kookeiland voor jouw keuken? De adviseurs van Hello Kitchen helpen je graag. Plan vrijblijvend een afspraak in bij een van onze showrooms en ontdek alle mogelijkheden. 

 

Hello magazine.

Ontdek nu de tofste trends in ons gratis online magazine! Meteen in je mailbox, want wachten op de post duurt zo lang.

Deel je inspiratie.

Jouw zoektocht naar een nieuwe keuken start online. Pinterest afstruinen, foto's maken en inspiratie opdoen. Bij Hello Kitchen begrijpen we dat.

Deel jouw inspiratie met ons en wij gaan voor jou aan de slag met een uniek stijladvies.

Deel je inspiratie