greeploos schiereiland

Schiereiland.

Gezellig en knus

Wat is een schiereiland?

Een schiereiland is een keukeneiland dat met één zijde aan de wand of het keukenblok grenst, op deze manier kun je flink wat ruimte winnen. Een schiereiland is vanuit drie kanten toegankelijk. Deze keuken kun je op praktische manieren opstellen en past zowel in grote, als kleinere ruimtes. Hello Kitchen vertelt je graag meer over het moderne schiereiland. 

Voor- en nadelen van een schiereiland 

Een schiereiland ziet er niet alleen mooi uit, maar biedt ook een aantal praktische voordelen. Natuurlijk dien je ook rekening te houden met mogelijke nadelen. Wij zetten een aantal voor- en nadelen op een rijtje. 

Een voordeel van een schiereiland is dat deze minder ruimte in beslag neemt. Een schiereiland staat namelijk met één kant tegen de muur of haaks op een keukenblok. Als je wat minder ruimte tot je beschikking hebt, dan is een schiereiland een goede oplossing. Daarnaast zorgt het schiereiland voor een gezellige en knusse sfeer.

Een schiereiland maakt het wel mogelijk om twee ruimtes van elkaar te scheiden. Nog een voordeel van de keuken met schiereiland is dat de aansluitingen van gas en stroom via een keukenblok minder aanpassingen vragen. Een schiereiland is op deze manier zo binnen handbereik en het kost je minder budget.  

Een nadeel van een schiereiland kan zijn dat het eiland als een obstakel aanvoelt waar je telkens omheen moet lopen. Het is dan ook belangrijk om een goed ontwerp van de keuken te maken, zodat het zo comfortabel mogelijk wordt. Daarnaast gebruik je met een schiereiland alsnog meer ruimte dan bijvoorbeeld met een hoekkeuken.

 

Verschillen tussen een schiereiland en een kookeiland. 

Er zijn enkele verschillen tussen een schiereiland en een kookeiland. Beide opstellingen zijn mooi, maar technisch anders! Wij zetten een aantal verschillen voor je op een rij.

Het grote verschil tussen een schier-en kookeiland is misschien wel het financiële plaatje. Doordat het kookeiland echt los in de ruimte staat, dienen er verschillende aanpassingen gedaan te worden. Denk bijvoorbeeld aan de aansluitingen voor je afzuigkap, de afvoer van de spoelbak en de elektrische aansluitingen voor de kookplaat. Bij een schiereiland kunnen de aansluitingen gemakkelijk via het keukenblok weggewerkt worden.

Ook speelt de ruimte een belangrijke rol. Mocht je nu veel ruimte ter beschikking hebben, kun je wat makkelijker een kookeiland plaatsen. Voor een wat kleinere of smallere ruimte adviseren wij een schiereiland. Deze opstelling maakt het ook mogelijk om twee ruimtes van elkaar te scheiden, waarbij rommel in de keuken makkelijk te verstoppen is. Het schiereiland is in dat opzicht een net wat praktischere opstelling. 

Keuken met schiereiland in verschillende opstellingen

Een schiereiland is op diverse manieren uitvoerbaar. Denk bijvoorbeeld aan een schiereiland met bar. Zet een paar barkrukken aan het eiland en u creëert een gezellige leefkeuken. Daarnaast zijn er ook genoeg compacte, op maat gemaakte schiereilanden die perfect passen in een kleine keuken. Mocht je genoeg ruimte tot je beschikking hebben, denk dan ook eens aan de L-keuken met schiereiland. Deze opstelling zorgt niet alleen voor een luxe uitstraling, maar geeft ook extra opberg- en werkruimte.

Een andere, populaire variant is de U-keuken met schiereiland. Eén zijde staat dan vrij in de ruimte en is verlengd met een bar en enkele krukken. Zo creëer je een knusse plek in huis waar je gezellig plaatsneemt voor het ontbijt of een kop koffie. 

 

Jij kiest, wij helpen in alles. Easy toch.

Maak snel een afspraak met Hello Kitchen. Dan praten we door over jouw wensen en inspiratie. Dat kan in één van onze Hello Kitchen winkels, maar ook bij jou thuis. Maak nu een afspraak in 3 eenvoudige stappen.

Hoe deel je een schiereiland perfect in?

Een bekende indeling van een schiereiland is dat er op het ene deel een wasbak gevestigd is en op het andere deel gekookt kan worden. Natuurlijk is het ook mogelijk om beide elementen samen te brengen en het schiereiland als werkblad te behouden. Het is vooral belangrijk om na te denken over de meest gebruikte kookelementen in je keuken.

Denk bijvoorbeeld aan de bewegingen tussen de koelkast, de spoelbak en de kookplaat of fornuis. Deze afstand mag niet te groot zijn. Onze adviseurs helpen je graag met het bepalen van de juiste indeling om de loopafstand zo klein mogelijk te houden!

Keukens met schiereiland in verschillende kleuren en stijlen
 

Een schiereiland is altijd geheel naar eigen wens samen te stellen in verschillende kleuren en stijlen. Wat dacht je van een landelijke keuken met schiereiland, welke vaak prachtig samen gaat met hout of natuursteen? Of ga je toch liever voor een moderne stijl, die meer past bij een strakke interieurstijl? Dankzij de vele keukenstijlen die er zijn, vind je altijd wat je zoekt bij Hello Kitchen. 

Een zwarte keuken met schiereiland is ook terug van weggeweest en straalt luxe, elegantie en exclusiviteit uit. Daarnaast kun je ook kiezen voor een klassieke kleur in keukenland, namelijk wit. Deze is ook nog eens eenvoudig te combineren met andere meubels. Wil je vanuit huis inspiratie opdoen over de tofste nieuwe trends in de keuken? Bestel dan het gratis keukenmagazine van Hello Kitchen en ontvang een boek vol keukens. 

Advies nodig over de keuken met schiereiland?
 

Enthousiast geworden over een schiereiland? Kom lekker ongestoord keuken inspiratie opdoen bij Hello Kitchen! Ben je bij een Hello Kitchen winkel in de buurt? Loop dan zeker even binnen. Mocht je advies willen van onze adviseurs? Maak dan online een afspraak. Wij helpen je graag verder met je zoektocht naar de gewenste keuken. 

Hello magazine.

Ontdek nu de tofste trends in ons gratis online magazine! Meteen in je mailbox, want wachten op de post duurt zo lang.

Deel je inspiratie.

Jouw zoektocht naar een nieuwe keuken start online. Pinterest afstruinen, foto's maken en inspiratie opdoen. Bij Hello Kitchen begrijpen we dat.

Deel jouw inspiratie met ons en wij gaan voor jou aan de slag met een uniek stijladvies.

Deel je inspiratie