landelijke keuken met natuursteen werkblad

Natuursteen keukenblad  

Met een natuursteen keukenblad geniet je van een stijlvolle en luxe toevoeging in jouw keuken. Het stevige materiaal in combinatie met de unieke steenstructuur komt prachtig tot z’n recht in vrijwel iedere keukenstijl.

Er zijn diverse soorten natuursteen verkrijgbaar, met elk zijn eigen voordelen. Een natuursteen aanrechtblad zorgt bovendien voor jarenlang plezier in de keuken, mits deze goed wordt onderhouden. Ontdek de verschillende werkbladen en vind jouw ideale natuursteen aanrechtblad. 

De voor- en nadelen van een natuursteen aanrechtblad

Een natuursteen werkblad in de keuken zorgt voor een luxe en exclusieve uitstraling. Het stijlvolle blad is bovendien erg stevig. Natuursteen is een natuurlijk materiaal dat erg hard wordt en daarom ideaal is voor de keuken. Veel natuurstenen keukenbladen kunnen prima tegen een stootje en zijn behoorlijk hittebestendig. Daarnaast is een natuursteen aanrechtblad in de keuken een duurzame en hygiënische keuze. 

Afhankelijk van het soort natuursteen is het belangrijk uit te kijken met krassen en vlekken. Het is dus belangrijk snijplanken te gebruiken en het werkblad goed te onderhouden. Ook ligt de prijs van een natuursteen keukenblad wat hoger dan bijvoorbeeld een kunststof keukenblad. Hier staat wel tegenover dat een natuursteen aanrechtblad, mits goed onderhouden, jarenlang mee gaat.

Verschillende soorten natuurstenen aanrechtbladen

Bij Hello Kitchen vind je diverse soorten natuurstenen keukenbladen. Zo vind je altijd een natuursteen werkblad die past bij jouw wensen. Hoewel ze allemaal bekend staan om hun chique uitstraling, zijn er toch een paar belangrijke verschillen. Zo kun je kiezen voor een graniet keukenblad. Graniet is een extreem harde steensoort, afkomstig uit lava. Naast dat dit blad bestendig is tegen hitte, is een graniet aanrechtblad ook krasbestendig en stoot- en slijtvast.

Ook een keramiek keukenblad is een uitkomst wanneer je graag over een praktisch blad bezit in de keuken, deze is namelijk kras- en hittebestendig. Keramiek is een samenstelling van klei, bindmiddelen en kleurpigmenten en daarom enorm sterk. Bovendien vergt een keramiek aanrechtblad weinig onderhoud. 

Ben je op dol op het luxueuze effect van de natuursteen? Kijk dan eens naar een marmer aanrechtblad. Het authentieke marmer zorgt voor een zeer exclusieve uitstraling in de keuken. Daarbij is een marmer werkblad hittebestendig en slijtvast.

Ook kun je kiezen voor een composiet keukenblad. Dankzij het dichte materiaal kan vuil niet doordringen, waardoor het zeer hygiënisch in gebruik is. Ook hebben vlekken of vloeibare stoffen geen kans om het keukenblad te beschadigen. Een composiet aanrechtblad is niet alleen stijlvol, maar ook ideaal voor langdurig plezier in de keuken. 

 

 

Jij kiest, wij helpen in alles. Easy toch.

Maak snel een afspraak met Hello Kitchen. Dan praten we door over jouw wensen en inspiratie. Dat kan in één van onze Hello Kitchen winkels, maar ook bij jou thuis. Maak nu een afspraak in 3 eenvoudige stappen.

Onderhoud natuursteen aanrechtblad

Hoewel een natuursteen keukenblad van zichzelf zeer sterk materiaal is, is het belangrijk deze goed te onderhouden. Niet alle natuurstenen aanrechtbladen zijn namelijk bestand tegen vuil of vlekken.

Om zo lang mogelijk te genieten van je nieuwe blad is het raadzaam een natuursteen werkblad goed te onderhouden. Dagelijks een vochtige doek met een licht schoonmaakmiddel voorkomt eventuele beschadigingen aan het blad. Ook is het belangrijk het blad een aantal keer per jaar te onderhoud met een onderhoudsset. Zo kun je zorgeloos jarenlang genieten van jouw nieuwe natuursteen keukenblad. 

Natuursteen keukenblad kopen


De prijs van een natuursteen aanrechtblad ligt wat hoger dan andere aanrechtbladen. De gemiddelde prijs varieert tussen de €400,- en €600,- per meter. De kosten van een natuursteen keukenblad zijn afhankelijk van diverse factoren, zoals de afmetingen, gekozen materiaal en afwerking. Benieuwd naar de exacte prijs van een jouw nieuwe natuursteen werkblad? Onze adviseurs helpen je graag verder. 

Advies nodig? Kom langs in onze showroom!


Zou je graag willen overleggen over jouw nieuwe natuursteen keukenblad? Of wil je de verschillende natuursteen aanrechtbladen in levenden lijve komen bekijken? Maak dan snel een afspraak. Onze keukenadviseurs ontvangen je graag in één van onze showrooms. 

Hello magazine.

Ontdek nu de tofste trends in ons gratis online magazine! Meteen in je mailbox, want wachten op de post duurt zo lang.

Deel je inspiratie.

Jouw zoektocht naar een nieuwe keuken start online. Pinterest afstruinen, foto's maken en inspiratie opdoen. Bij Hello Kitchen begrijpen we dat.

Deel jouw inspiratie met ons en wij gaan voor jou aan de slag met een uniek stijladvies.

Deel je inspiratie