Composiet.

Aanrechtbladen

Een composieten aanrechtblad kent talloze voordelen. Om te beginnen is composiet een van de hardste materialen die er is, doordat het is gemaakt van kwartsiet. Dit is een combinatie van gezuiverde zandkorrels, granietkorrels en kleurpigmenten. Het sterke polyesterhars maakt één geheel van dit natuurlijke mengsel. Het resultaat is een oersterk materiaal met een luxe natuursteenlook. Er zijn tal van mogelijkheden in kleur en oppervlaktebewerking. Zo is er altijd een composieten werkblad dat past in jouw keuken. Hello Kitchen vertelt je meer over de voor- en nadelen en het onderhoud van composiet.

Hello
afspraak

Helaas zijn al onze winkels momenteel gesloten. Vanaf 20 januari hopen wij je weer in onze vestigingen te mogen ontvangen. Maar tot die tijd kun je ook alvast een online afspraak of een afspraak aan huis maken.

Benieuwd naar ons aanbod en onze duizend-en-een mogelijkheden? Maak dan vrijblijvend een afspraak. Als specialist geven wij je uiteraard graag tips en advies. In alle rust, want bij Hello Kitchen is het vanzelfsprekend dat jij je stijl en wensen aangeeft en wij ondersteunen waar dat kan.

De voor- en nadelen van composiet.

Het welbekende voordeel van composiet is de hardheid van het materiaal. Hierdoor kan het tegen een stootje en ook relatief goed tegen krassen en hitte. Wel raden we aan om altijd onderzetters en snijplanken te gebruiken. Zo voorkom je blijvende schade aan het werkblad. Er zijn daarnaast ook verschillende bewerkingsvarianten. Een gepolijst oppervlak heeft een strakke en moderne look. Een hoogglans composieten werkblad past daardoor goed in moderne keukens. Bovendien is dit oppervlak minder poreus en de kans op vlekken daardoor kleiner. Dat geldt in mindere mate voor de matte afwerkingen: gezoet, antiek en leather. Wel hebben deze varianten een stoere en robuuste uitstraling. Dat staat weer goed in bijvoorbeeld klassieke, landelijke en industriële keukens.

Onderhoud van een composieten aanrechtblad.

Composiet is een natuurproduct en vereist daarom relatief veel onderhoud. Het is raadzaam om het werkblad dagelijks schoon te maken met een vochtig doekje en mild schoonmaakmiddel, zoals allesreiniger. Gebruik nooit groene zeep, schuurmiddelen en/of een schuurspons om blijvende schade aan het oppervlak te voorkomen. Daarnaast is ook periodiek onderhoud van belang om zo lang mogelijk van het werkblad te kunnen genieten. Gebruik hiervoor ongeveer twee keer per jaar de OHSET M, een speciale onderhoudsset voor natuursteen. Dit middel heeft een vuilafstotende werking, zodat het composieten werkblad langer mooi blijft.

Meld je aan voor de Hello Kitchen nieuwsbrief en laat je inspireren voor je nieuwe keuken.

Deel jouw inspiratie

Jouw zoektocht naar een nieuwe keuken start online. Pinterest afstruinen, foto's maken en inspiratie opdoen. Bij Hello Kitchen begrijpen we dat. 

Deel jouw inspiratie met ons en wij gaan voor jou aan de slag met een uniek stijladvies.
Cookie policy

HelloKitchen gebruikt cookies om bijvoorbeeld de website te verbeteren en te analyseren, voor social media en om ervoor te zorgen dat u relevante advertenties te zien krijgt. Als u meer wilt weten over deze cookies ga dan naar hellokitchen.nl/cookies. Bij akkoord op deze cookie policy geeft u HelloKitchen toestemming voor het gebruik van optimale cookies op onze websites. Klik op “Instellingen aanpassen” om uw voorkeuren te wijzigen.

Cookies accepteren Instellingen aanpassen