houten keuken met keramiek

Keramiek      keukenblad

Met een keramiek keukenblad geniet je van een uniek en duurzaam werkblad in jouw keuken. Het bijzondere mengsel van klei, porselein, kleurstoffen en keramische bindmiddelen wordt vervormd tot een stijlvol keramiek keukenblad. Bovendien kan een keramiek aanrechtblad tegen een stootje en is zeer gemakkelijk in onderhoud.  

De voor- en nadelen van een keramiek keukenblad

Een keramiek keukenblad kent vele voordelen. Zo kan een keramiek aanrechtblad aardig tegen een stootje. Daarnaast kan het blad goed tegen hitte en ook krassen zullen nauwelijks voorkomen.

Ook biedt een keramiek werkblad een hygiënische werkplek in de keuken. Dankzij de toplaag en vastheid van het materiaal hebben bacteriën geen schijn van kans. Vlekken zullen nauwelijks achterblijven op een keramiek keukenblad. Zo kun je jarenlang zorgeloos genieten van jouw keramiek aanrechtblad. 

Hoewel een keramiek werkblad zeer stevig is, is het niet onbreekbaar. Pas vooral op met scherpe voorwerpen, deze kunnen mogelijk schade veroorzaken aan het aanrechtblad. Ook is het raadzaam uit te kijken met zuren. Gebruik bijvoorbeeld nooit bijtende schoonmaakmiddelen zoals een schuurmiddel.

Tot slot ligt  de prijs voor een keramiek keukenblad relatief wat hoger in vergelijking met andere keukenbladen. Daar staat natuurlijk wel tegenover dat een keramiek aanrechtblad zeer lang mee gaat. 

Keramiek keukenbladen in verschillende looks en kleuren

Een keramiek keukenblad komt prachtig tot z’n recht in diverse keukenstijlen. Dankzij ons ruime assortiment kunt je kiezen uit verschillende kleuren en looks keramiek aanrechtbladen. Een gewilde uitvoering is een marmerlook keramiek keukenblad, voor een luxe en moderne sfeer.

Heb je liever een stoere toevoeging in jouw keuken? Een betonlook keramiek keukenblad biedt een uitkomst. Ook met de kleur kun je verschillende sferen creëren. Kijk bijvoorbeeld naar een wit keramiek keukenblad wanneer je houdt van rust en ruimte in de keuken. Ga voor een zwart keramiek werkblad voor een strakke en stijlvolle uitstraling. Kortom; met een keramiek keukenblad kan je alle kanten op.

Composiet vs. keramiek

Hoewel een composiet en keramiek een beetje op elkaar lijken, zijn er wel degelijk verschillen. Een keramiek keukenblad is kras-, hitte-, en vlekbestendig en vergt heel weinig onderhoud. Met een composiet aanrechtblad heb je aanzienlijk meer onderhoud en het blad is bovendien hittegevoelig. Dit betekent dat er verkleuringen kunnen optreden in het blad door hitte. 

Dekton vs. keramiek

Zowel een dekton werkblad als keramiek werkblad zijn erg gewild. Ze zijn allebei kras-, hitte-, en vlekbestendig en makkelijk in onderhoud en zijn dan ook erg gewild. Het verschil zit hem in de gebruikte materialen. Zo is een keramiek keukenblad gebakken met klei, terwijl een Dekton aanrechtblad is gebakken met glas. Een Dekton keukenblad is dan ook iets prijziger dan een keramiek aanrechtblad. 

 

Jij kiest, wij helpen in alles. Easy toch.

Maak snel een afspraak met Hello Kitchen. Dan praten we door over jouw wensen en inspiratie. Dat kan in één van onze Hello Kitchen winkels, maar ook bij jou thuis. Maak nu een afspraak in 3 eenvoudige stappen.

Keramiek aanrechtblad onderhouden

Een keramiek keukenblad is zeer gemakkelijk te onderhouden. Maak het werkblad dagelijks snel en eenvoudig schoon met een doekje met afwasmiddel. Door het dagelijks bij te houden kun je gegarandeerd nog jaren genieten van jouw keramiek aanrechtblad. 

Keramiek keukenblad kopen 
 

De prijs van een keramiek keukenblad ligt vaak wat hoger dan bij andere keukenbladen. Desalniettemin biedt het stevige en stijlvolle blad jarenlang plezier in de keuken. De kosten van een keramiek aanrechtblad zijn afhankelijk van diverse factoren, zoals de afmetingen, dikte en de vorm. De gemiddelde prijs ligt rond de €250,- per strekkende meter. 

Advies nodig? Kom langs in onze showroom!


Zou je graag willen overleggen over jouw nieuwe keramiek keukenblad? Of ben je benieuwd naar de andere keukenbladen? Maak dan snel een afspraak. Onze keukenadviseurs staan voor je klaar in één van onze showrooms.

Hello magazine.

Ontdek nu de tofste trends in ons gratis online magazine! Meteen in je mailbox, want wachten op de post duurt zo lang.

Deel je inspiratie.

Jouw zoektocht naar een nieuwe keuken start online. Pinterest afstruinen, foto's maken en inspiratie opdoen. Bij Hello Kitchen begrijpen we dat.

Deel jouw inspiratie met ons en wij gaan voor jou aan de slag met een uniek stijladvies.

Deel je inspiratie