Sfeer makers in de keuken

Gezelligheid & warmte

Met sfeermakers in de keuken kleed je de ruimte gezellig aan. Ze zorgen voor een knusse uitstraling en dragen bij aan de keukenstijl. Bovendien geef je een unieke, persoonlijke draai aan jouw keuken met decoratieve items. Er zijn talloze manieren om sfeermakers in je keuken te integreren. Bovendien verschillen de mogelijkheden per keukenstijl. Ben jij benieuwd hoe je jouw keuken kan verrijken met sfeervolle extra’s? Hello Kitchen geeft je tips en inspiratie. Ontdek de mogelijkheden voor sfeermakers per keukenstijl. 

Planten in de keuken

De ultieme manier om sfeer en levendigheid naar je keuken te brengen, is door planten toe te voegen. Planten voegen kleur toe en vullen de ruimte op. Bovendien zorgen de groene sfeermakers voor een frisse en gezonde leefomgeving. Doordat ze CO2 in zuurstof omzetten, geniet je van een zuivere en zuurstofrijke lucht in de keuken. Ook blijft de luchtvochtigheid in de ruimte beter op peil dankzij planten. Kies uit talloze plantensoorten een variant die past bij jouw keukenstijl. Zo past een elegante hangplant of rotskoraal goed bij de sierlijke vormen van een klassieke of landelijke keuken. Anders komt een grote, stijlvolle lepelplant of bamboeplant weer beter tot zijn recht in een modern of industrieel interieur. Kook je graag met verse kruiden? Kies dan voor verschillende kruidenplantjes in de keuken, zoals basilicum, peterselie of bieslook. Deze zorgen niet alleen voor een sfeervol aanzicht, maar zijn ook nog eens bijzonder functioneel. Bovendien kun je ze in iedere keuken makkelijk een plekje geven. Kortom, planten zijn functionele sfeermakers waarmee je alle kanten op kunt.

 Keukenaccessoires per keukenstijl

Bij het uitzoeken van passende sfeermakers is het belangrijk om te kijken naar jouw keukenstijl. Bij een landelijke keuken kun je bijvoorbeeld denken aan goed gevulde wandplanken met pasta potten, kruidenplantjes en sierlijk serviesgoed. Ook pollepels of pannen aan de muur en tegeltjes op de achterwand horen helemaal thuis in deze keukenstijl. Bij een industriële keukenstijl zijn sfeermakers tevens een belangrijke toevoeging. Kijk eens een naar stoere, zwarte regalen voor aan de muur, robuuste fabriekslampen en barkrukken van verweerd hout. Heb je een moderne keuken? Probeer dan de hoeveelheid accessoires te minimaliseren. Hier draait het vooral om een strakke, minimalistische uitstraling en weinig tierelantijntjes. Toch kun je ook in een modern interieur op een subtiele manier sfeermakers toevoegen. Hierbij kun je denken aan een moderne, gekleurde kraan in zwart of wit als unieke blikvanger. Daarnaast is het raadzaam om te kiezen voor extra grote accessoires, zodat de rust bewaard blijft. Denk bijvoorbeeld aan een opvallende vaas of grote fruitschaal op je kookeiland.

Jij kiest, wij helpen in alles. Easy toch.

Maak snel een afspraak met Hello Kitchen. Dan praten we door over jouw wensen en inspiratie. Dat kan in één van onze Hello Kitchen winkels, maar ook bij jou thuis. Maak nu een afspraak in 3 eenvoudige stappen.

Maak een afspraak

Ben je benieuwd welke sfeermakers het beste passen in jouw keuken? En wil je graag persoonlijke adviezen en tips van onze adviseurs en stylisten? Maak dan een afspraak in een van onze showrooms. Onze keukenspecialisten helpen je graag bij het uitzoeken van een keukenstijl en -inrichting die helemaal aansluit bij jouw wensen. Ook geven zij je graag persoonlijk stijladvies voor het aankleden van jouw keuken. 

Hello magazine.

Ontdek nu de tofste trends in ons gratis online magazine! Meteen in je mailbox, want wachten op de post duurt zo lang.

Deel je inspiratie.

Jouw zoektocht naar een nieuwe keuken start online. Pinterest afstruinen, foto's maken en inspiratie opdoen. Bij Hello Kitchen begrijpen we dat.

Deel jouw inspiratie met ons en wij gaan voor jou aan de slag met een uniek stijladvies.

Deel je inspiratie