Kookeiland.

Luxe & veelzijdig

Een kookeiland is het kloppend hart van iedere woning. Het is de plek waar het hele gezin samenkomt, bijvoorbeeld aan het einde van een lange dag om samen gezellig te koken, eten en natafelen.

Een eilandkeuken staat garant voor sfeer en een open, uitnodigende uitstraling. Tegelijkertijd weet je met een kookeiland ook een moderne, exclusieve uitstraling te realiseren. Alsof dat nog niet alles is, heeft het veelzijdige eiland ook nog eens allerlei praktische voordelen. Nieuwsgierig naar meer? Hello Kitchen vertelt je meer over de voordelen van een keukeneiland.

Een praktische keuken met kookeiland

Een keuken met kookeiland is een van de meest praktische opstellingen. Dat is allereerst te danken aan de grote hoeveelheid werk- en opbergruimte. In de brede korflades of onderkasten is behoorlijk veel plek voor keukengerei, zoals pannen, serviesgoed en voorraad. Vaak gaat een kookeiland samen met een klassiek keukenblok of een kastenwand.

Het bijkomende voordeel hiervan is dat je zo een efficiënte werkdriehoek kunt creëren. Verwerk bijvoorbeeld de koelkast in de kastenwand en plaats de spoelbak naast de kookplaat in het eiland. Op deze manier schakel je snel en efficiënt tussen de belangrijkste keukenelementen. Heb je een kleine keuken en wil je toch graag een kookeiland? Kies dan voor een compact en praktisch schiereiland. Deze variant grenst met één zijde tegen de wand, zodat je al snel veel ruimte bespaart.

Jij kiest, wij helpen in alles. Easy toch.

Maak snel een afspraak met Hello Kitchen. Dan praten we door over jouw wensen en inspiratie. Dat kan in één van onze Hello Kitchen winkels, maar ook bij jou thuis. Maak nu een afspraak in 3 eenvoudige stappen.

Een sfeervolle woonkeuken met kookeiland

Een kookeiland leent zich heel goed voor het vormgeven van een sfeervolle woonkeuken. In tegenstelling tot andere keukenopstellingen sta je namelijk niet met je rug naar gezinsleden of gasten toe. Zo blijf je gemakkelijker in contact met je partner, gezin of gasten. Het toevoegen van een keukenbar brengt nog meer gezelligheid in huis.

Of kies ervoor een ruime eettafel aan je kookeiland toe te voegen wanneer je met een groot gezin woont. Een laatste manier om een open leefkeuken te creëren, is door de woonkamer volledig te integreren met de keuken. Dat doe je bijvoorbeeld door in de muur een grote opening te maken en de ruimtes qua stijl volledig op elkaar af te stemmen. 

Hello magazine.

Ontdek nu de tofste trends in ons gratis online magazine! Meteen in je mailbox, want wachten op de post duurt zo lang.

Deel je inspiratie.

Jouw zoektocht naar een nieuwe keuken start online. Pinterest afstruinen, foto's maken en inspiratie opdoen. Bij Hello Kitchen begrijpen we dat.

Deel jouw inspiratie met ons en wij gaan voor jou aan de slag met een uniek stijladvies.

Deel je inspiratie