Keuken-tegels.

Sfeervol & hygiënisch

Met keukentegels kun je werkelijk alle kanten op. Of je ze nu in de vloer of de wand verwerkt, kiest voor een egale tint of frisse kleur: alles mag.

Ook legpatronen bieden diverse mogelijkheden om een originele touch te geven aan jouw keukentegels. Zo geef je jouw keuken door middel van tegels een persoonlijke touch. Benieuwd naar de mogelijkheden? Lees dan snel verder en laat je inspireren door de mogelijkheden bij Hello Kitchen.

Vloertegels of wandtegels.

 

Vloertegels

Laten we beginnen bij de basis. In de keuken kun je ervoor kiezen om de vloer te betegelen. Voor de vloer bestaan er diverse mogelijkheden, geheel afhankelijk van jouw smaak. Over het algemeen geldt dat grote tegels de ruimte groter doen ogen in vergelijking met kleine tegels. Natuurstenen tegels zijn populair dankzij de natuurlijke uitstraling en vele keuzemogelijkheden. Naast effen tegels kun je natuurlijk ook kiezen voor tegels met een printje, maar pas hierbij op dat de ruimte niet te druk oogt.

Wandtegels

Ook voor de keukenwand bestaan er verschillende mogelijkheden met tegels. Zo kun je ervoor kiezen om de gehele wand te betegelen, maar je kunt het ook beperken tot de achterwand. Kies hierbij voor een makkelijk te onderhouden tegelsoort. Je wilt namelijk niet dat opspattende ingrediënten blijvende vlekken veroorzaken op het tegelwerk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan keramische tegels. Deze zijn eenvoudig te onderhouden omdat ze zowel water- als vlekbestendig zijn. 

Jij kiest, wij helpen in alles. Easy toch.

Maak snel een afspraak met Hello Kitchen. Dan praten we door over jouw wensen en inspiratie. Dat kan in één van onze Hello Kitchen winkels, maar ook bij jou thuis. Maak nu een afspraak in 3 eenvoudige stappen.

Prints en patronen.

Soorten tegels

Wat betreft soorten tegels is niets te gek. Vaak wordt er gekozen voor een neutrale kleur om de ruimte zo een rustige uitstraling te geven. Houd jij wel van iets anders en geef jij de keuken graag een bijzondere touch? Denk dan ook eens aan wand- of vloertegels met een printje. Zo kun je bijvoorbeeld de wit betegelde keukenwand onderbreken met enkele tegels met een printje voor een speels effect. Ook mozaïektegels zorgen voor een leuk en speels effect in de ruimte. Daarnaast kun je met een kleurtje ook wat leven in de ruimte brengen. Denk bijvoorbeeld aan blauw- of groentinten voor een frisse look. Portugese tegels staan bekend om de vele kleuren en gezellige, Mediterrane prints. Naast kleuren en prints kun je ook variëren door middel van de vorm. Vijf- of zeshoekige tegels geven net even een ander sfeertje dan standaard vierkante of rechthoekige tegels.  

Legpatronen

Met legpatronen kun je veel doen voor de ruimte. Naast een recht legpatroon zijn er vele mogelijkheden om jouw tegels op een originele manier neer te leggen. Denk bijvoorbeeld eens aan een diagonaal legpatroon. Hiermee laat je de ruimte breder lijken, wat erg voordelig kan zijn in een kleine keuken. Met het halfsteenverband leg je de tegels net als bakstenen. Dit is vooral een goede optie voor langwerpige tegels. Een visgraatverband zorgt voor een hoekig patroon. Zo zijn er nog vele andere mogelijkheden om jouw keuken een unieke look te geven door middel van tegels.

Meer inspiratie opdoen?

Wil jij meer te weten komen over de mogelijkheden met tegels en deze eens met eigen ogen bekijken? Breng dan een bezoek aan een van onze showrooms. Hier kun je op je gemak rondkijken. Heb je vragen? Onze professionele keukenadviseurs staan voor je klaar en beantwoorden al jouw vragen graag. 
 

Hello magazine.

Ontdek nu de tofste trends in ons gratis online magazine! Meteen in je mailbox, want wachten op de post duurt zo lang.

Deel je inspiratie.

Jouw zoektocht naar een nieuwe keuken start online. Pinterest afstruinen, foto's maken en inspiratie opdoen. Bij Hello Kitchen begrijpen we dat.

Deel jouw inspiratie met ons en wij gaan voor jou aan de slag met een uniek stijladvies.

Deel je inspiratie