Keuken-lades organiseren

Efficiënt & netjes

Keukenlades zijn er in verschillende vormen en formaten. Dat maakt het soms lastig om een keukenlade efficiënt in te delen. Toch is het erg prettig om structuur te creëren in jouw keukenlades. Dit ziet er niet alleen mooi uit, maar is ook handig. Zo kun je er meer in kwijt en kun je jouw keukenspulletjes makkelijker terugvinden in de lades. Wil je weten hoe je jouw keukenlades efficiënt indeelt? Hello Kitchen heeft tips en inspiratie voor jou op een rij gezet.

Gebruik bakjes of ladeverdelers

Maak gebruik van ladeverdelers of bakjes bij kleine en ondiepe lades. Meestal zit er onder de besteklade een kleinere lade verwerkt. Ondiepe lades zijn erg handig voor kleine keukenspullen, zoals kruidenpotjes. Diepe en grote lades zitten meestal wat lager in de keuken. Deze zijn ideaal voor grotere voedselverpakkingen en flessen. Ook hierbij is het ideaal om ladeverdelers te gebruiken om de lade goed overzichtelijk te houden. Gebruik eventueel plastic bakken om voedsel bij elkaar te leggen wat bij elkaar hoort. Zo vind je alles gemakkelijk terug. Daarnaast hoef je enkel de bak schoon te maken wanneer er een verpakking kapot is gegaan of als er vloeistof lekt. De diepere lades zijn ook erg handig om pannen in op te bergen. Maak hierbij eventueel gebruik van een pannenverdeler, zodat je alle pannen gemakkelijk in en uit de lade kunt pakken. Voor deksels van de pannen zijn dekselhouders verkrijgbaar, zodat je alle deksels handig naast elkaar in een rekje kunt plaatsen. Extra tip: Leg een (antislip) placemat met een leuk patroontje onderin de lades. Dit ziet er nog leuker uit en is daarnaast extra hygiënisch, de placemat kun je namelijk gemakkelijk vervangen of schoonmaken.

 Gebruik de keukenlade waar het voor bedoeld is

Misschien wel de belangrijkste tip als het gaat om praktisch en efficiënt een keukenlade indelen: gebruik de lade waar het voor bedoeld is. In een besteklade hoort bestek, maar het kan snel gebeuren dat zo’n lade wordt gebruikt om flessenopeners, medicijnen of aanstekers in op te bergen. Dan wordt het lastiger om gelijk naar het bestek te grijpen wanneer je het nodig hebt. Plaats alleen spulletjes in de keuken die daar horen. Berg alle ‘losse’ keukenartikelen op in een apart bakje, zodat de lades overzichtelijk blijven en je de spullen hierin toch gemakkelijk kunt pakken. Losse, kleine spulletjes zorgen voor een rommelig aanzicht. Zorg er ook voor dat seizoensartikelen, zoals kerstkookboeken en kerstvormpjes, niet het hele jaar in de keuken liggen. Leg dit buiten het kerstseizoen bij de rest van de kerstartikelen, zodat dit geen onnodige ruimte in jouw keuken in beslag neemt. Houd daarnaast je keukenlades schoon, doe de spullen weg die je niet gebruikt en let op houdbaarheidsdatum van de producten in de lades.

Jij kiest, wij helpen in alles. Easy toch.

Maak snel een afspraak met Hello Kitchen. Dan praten we door over jouw wensen en inspiratie. Dat kan in één van onze Hello Kitchen winkels, maar ook bij jou thuis. Maak nu een afspraak in 3 eenvoudige stappen.

Kom langs in de winkel

Wil jij meer advies over het indelen van jouw keukenlades of bekijken welke producten van Hello Kitchen geschikt zijn voor jouw keukenslades? Kom dan langs in een van onze winkels, waar onze adviseurs je graag van advies voorzien en alle mogelijkheden tonen.

Hello magazine.

Ontdek nu de tofste trends in ons gratis online magazine! Meteen in je mailbox, want wachten op de post duurt zo lang.

Deel je inspiratie.

Jouw zoektocht naar een nieuwe keuken start online. Pinterest afstruinen, foto's maken en inspiratie opdoen. Bij Hello Kitchen begrijpen we dat.

Deel jouw inspiratie met ons en wij gaan voor jou aan de slag met een uniek stijladvies.

Deel je inspiratie