Stylingtips voor een landelijke keuken

Materialen, kleuren en accessoires

Een keukenstijl kiezen die bij jou past is onwijs belangrijk. We geven je graag stylingtips voor een landelijke keuken. De landelijke keuken kan op verschillende manieren gecreëerd worden. Deze keukenstijl is een veel gekozen stijl, omdat deze veel rust en warmte uitstraalt.

Bovendien kan de landelijke keuken goed gecombineerd worden met verschillende stijlen, zoals de klassieke keuken. Benieuwd hoe je een landelijk klassieke keuken samenstelt of wil je inspiratie opdoen voor jouw landelijke keuken? Onze tips helpen je op weg om jouw unieke landelijke keuken samen te stellen. Hello landelijke keuken!

Materialen voor een landelijke keuken

De landelijke keuken brengt een warme sfeer naar jouw woning. Het is een keukenstijl waar het gezin samenkomt om te tafelen of spelletjes te spelen. In de landelijke keuken vinden we veel natuurlijke materialen terug. Hout is het meest populaire materiaal. Dit komt door de warme uitstraling dat hout met zich meebrengt. Ook passen graniet en composiet perfect in de landelijke keukenstijl. Het is ook mogelijk om diverse natuurlijke materialen te combineren. Een landelijke keukenkast van hout in combinatie met een werkblad van graniet is niet alleen heel mooi, maar ook bijzonder functioneel. Graniet is zeer gebruiksvriendelijk en verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Welke kleuren passen bij de landelijke keuken?

Naar welke keukenkleuren gaat jouw voorkeur uit? De landelijke keukenstijl kan wat kleuren betreft namelijk volledig naar jouw wens gecreëerd worden. Wil je een unieke landelijke keuken? Kies dan voor een opvallende kleur, zoals blauw, rood of zwart. Heb je een interieur met zachte kleuren? Dan zal een opvallende kleur minder mooi passen en kun je beter kiezen voor een landelijke grijsbruine, witte of antracietkleurige keuken. Bovendien kun je er ook voor kiezen om te spelen met diverse kleuren. Zo kun je voor de rustige uitstraling van de landelijke keuken kiezen voor zachte kleuren in combinatie met accessoires in felle accentkleuren.

Kies voor blikvangers

Het ultieme landelijke gevoel creëer je door het toevoegen van nostalgische elementen. Het grote fornuis zorgt niet alleen voor een nostalgische, landelijke uitstraling, maar zorgt ook voor extra kookgemak. Ook het werkblad is sfeerbepalend in de landelijke keuken. Een werkblad van natuursteen of composiet zijn slimme keuzes vanwege de rustgevende uitstraling en aangenaam gebruiksgemak. Ook kan de opstelling van de landelijke keuken zorgen voor een opvallend geheel. Een keukeneiland is al jarenlang zeer populair als blikvanger in landelijke keukens. Door de ruime opzet kan je met vrienden en familie gezellig koken, tafelen en spelletjes spelen. Zo wordt de nostalgische, warme sfeer extra benadrukt.

Accessoires in de landelijke keuken

De landelijke accessoires bepalen voor een groot deel de sfeer van je landelijke keuken. Landelijk servies, een elegante kraan en grote landelijke voorraadpotten, maken de landelijke keuken compleet. De voorraadpotten zorgen er bovendien voor dat jouw rijst, pasta en koekjes langer goed blijven. Meer inspiratie opdoen voor landelijke keukenaccessoires? Vraag dan ons gratis digitale magazine aan of zoek voor ideeën op Pinterest.

Jij kiest, wij helpen in alles. Easy toch.

Maak snel een afspraak met Hello Kitchen. Dan praten we door over jouw wensen en inspiratie. Dat kan in één van onze Hello Kitchen winkels, maar ook bij jou thuis. Maak nu een afspraak in 3 eenvoudige stappen.

Meer inspiratie?

Wil je graag stylingtips krijgen van onze adviseurs? Maak dan een afspraak online en kom langs in een van onze vestigingen. Onze adviseurs luisteren naar jouw wensen en creëren samen met jou de keuken van je dromen. Tot snel bij Hello Kitchen!

Hello magazine.

Ontdek nu de tofste trends in ons gratis online magazine! Meteen in je mailbox, want wachten op de post duurt zo lang.

Deel je inspiratie.

Jouw zoektocht naar een nieuwe keuken start online. Pinterest afstruinen, foto's maken en inspiratie opdoen. Bij Hello Kitchen begrijpen we dat.

Deel jouw inspiratie met ons en wij gaan voor jou aan de slag met een uniek stijladvies.

Deel je inspiratie