Stylingtips voor de industriele keuken

Robuust & sober

De industriële keuken heeft een aantal opvallende kenmerken die niet mogen ontbreken in deze ruimte. Denk bijvoorbeeld aan een betonlook aanrechtblad of keukenkastjes, mat zwarte kranen en accessoires en stoere fabriekslampen. Zonder dat je de hele keuken hoeft te verbouwen kun je eenvoudig jouw keuken ombouwen tot een industriële ruimte. Hello Kitchen geeft je graag een aantal voorbeelden hoe je van jouw keuken een industriële ruimte maakt. Hello industriële keuken!

Een industriële betonlook keuken

De industriële keuken kenmerkt zich door stoere en robuuste materialen. Beton is een materiaal dat hier volledig op aansluit. Dit materiaal is uniek en heeft dankzij de grove structuur een stoere en robuuste uitstraling. Kies daarom in jouw keuken voor een betonnen aanrechtblad of betonnen keukenkastjes en geniet van deze industriële basis. Ook heb je de keuze uit een betonlook keuken. In dit geval heeft het aanrechtblad of keukenkastje enkel de uitstraling van beton, maar de voordelen van een relatief goedkoper materiaal. Wil je beton op een subtielere manier terug laten komen? Denk dan eens aan betonverf op de achterwand in de keuken of betonnen accessoires.

Zwarte kranen en accessoires

Zwart is een kleur die het erg goed doet in de industriële keuken. Denk bijvoorbeeld aan zwarte, metalen planken en rekjes aan de wand waar je jouw keukengerei en accessoires in opstelt. Ook zijn zwarte kranen in deze keukenstijl razend populair. De stoere en unieke uitstraling van de zwarte kranen zorgen voor een industriële finishing touch in de ruimte.

Tip! Kies in de industriële keuken altijd voor mat zwart in plaats van glanzend zwart. Mat heeft namelijk een stoerdere uitstraling, wat het industriële effect versterkt.

Hoe meer natuurlijke materialen, hoe beter

Niet alleen beton en metaal doen het goed in deze keukenstijl, maar ook andere natuurlijke materialen komen hier perfect tot hun recht. Kleed bijvoorbeeld jouw betonnen keuken aan met houten accessoires. De warme tint van hout zorgt er namelijk ook voor dat de stoere keuken een warme uitstraling krijgt.

Industriële lampen en barkrukken

Waar de grote fabriekslampen in de 18e eeuw veel gebruikt werden vanwege de hoge mate van functionaliteit, zijn deze nu razend populair in industriële interieurstijlen. Denk bij de industriële fabriekslampen aan de grote, stalen kappen en de ronde gloeilampen. Het ruwe en stoere uiterlijk van deze lampen maakt de industriële ruimte helemaal af. Ook kun je jouw industriële keuken mooi aankleden met industriële barkrukken. 

Keuken Mendez van Hello Kitchen is een typische industriële keuken. De betonlook keukenkastjes en het betonnen aanrechtblad zorgen voor een robuuste uitstraling. Keuken Mendez is aangekleed met stoere en vooral praktische barkrukken. Want dat is waar in het in de industriële keuken om draait: functionaliteit.

Jij kiest, wij helpen in alles. Easy toch.

Maak snel een afspraak met Hello Kitchen. Dan praten we door over jouw wensen en inspiratie. Dat kan in één van onze Hello Kitchen winkels, maar ook bij jou thuis. Maak nu een afspraak in 3 eenvoudige stappen.

Maak een afspraak

Wil je meer inspiratie opdoen voor jouw industriële keuken? Bestel dan het gratis Hello Kitchen keukenmagazine en ontvang talloze voorbeelden. Ben je benieuwd welke producten het beste bij jouw industriële keukenstijl passen of wil je graag persoonlijke adviezen en tips van onze adviseurs en stylisten? Maak dan een afspraak in een van onze showrooms. Onze keukenspecialisten helpen je graag bij het uitzoeken van de producten en apparaten die volledig aansluiten bij jouw gewenste keukenstijl. Ook geven zij je graag persoonlijk stijladvies voor het aankleden van jouw industriële keuken. 

Hello magazine.

Ontdek nu de tofste trends in ons gratis online magazine! Meteen in je mailbox, want wachten op de post duurt zo lang.

Deel je inspiratie.

Jouw zoektocht naar een nieuwe keuken start online. Pinterest afstruinen, foto's maken en inspiratie opdoen. Bij Hello Kitchen begrijpen we dat.

Deel jouw inspiratie met ons en wij gaan voor jou aan de slag met een uniek stijladvies.

Deel je inspiratie