Je keuken schoon-maken doe je zo!

De beste tips

Niets is fijner dan een schone en frisse keuken. Je bereidt er dagelijks heerlijke gerechten. Een hygiënische omgeving om jouw eten te bereiden is dan ook erg belangrijk. Een doekje over het aanrechtblad is niet altijd voldoende. Kalkresten, bacteriën en ander vuil zullen zich hechten in de kleinste hoekjes en voegen. Ook de oven en de afzuigkap zijn bronnen waar bacteriën zich snel in vermenigvuldigen.

Hello Kitchen biedt een aantal handige en unieke tips waardoor jij snel geniet van een frisse en schone keuken. Benieuwd naar deze praktische schoonmaaktips van Hello Kitchen? Lees dan snel verder en laat je verrassen!

De magnetron of oven reinigen met citroen

Wanneer je de oven of magnetron regelmatig gebruikt is het aan te raden om deze één keer in de twee maanden grondig te reinigen. Verwijder eerst de kruimels en etensresten uit de oven. Verwarm de oven daarna voor op 200 - 250 graden en zet hem uit wanneer hij deze temperatuur heeft bereikt. Plaats een schaaltje in de oven met een laagje water en een halve citroen in plakjes. Voeg ook het citroensap van de andere helft toe aan dit water. Laat het bakje 10 minuten in de oven staan. De citroen zal in dit geval verdampen en zorgen dat het vet loskomt van de wanden. Neem daarna met een microvezeldoekje de wanden van de oven af. Heb je geen citroen in huis? Ook kun je in plaats van citroen gebruik maken van een schepje soda. Wil je je magnetron schoonmaken? Ook dit kan gemakkelijk met citroen. Plaats een schaaltje met water en citroensap in de magnetron en zet deze vijf minuten aan op de hoogste stand. Voila, alles is weer blinkend schoon!

De vaatwasser schoonmaken met azijn

Ook de vaatwasser heeft een regelmatige, grondige reiniging nodig. Vetresten en vieze geurtjes blijven soms ongewenst hangen in de vaatwasser. Hierdoor kan het dat de vaat na een wasbeurt niet zo schoon is als gewenst. Zet daarom één keer in de maand een kopje azijn in een lege vaatwasser en laat de vaatwasser draaien op de heetste stand. De vetresten en geurtjes worden hierdoor direct weggenomen. Het servies zal bij de volgende wasbeurt meer blinken dan voorheen!

Voegen schoonmaken met baking soda

Zonder dat je het direct ziet, kunnen de voegen tussen de tegels enorm vies zijn. Maar hoe maak je dat nou goed schoon? Zorg ervoor dat de voegen tussen de tegels nat zijn. Dit kan bijvoorbeeld door de tegelvloer eerst te dweilen met voldoende water of door de tegelwand te zemen met een natte doek. Strooi vervolgens wat baking soda over de vieze voegen. Laat dit een kwartiertje intrekken en poets daarna de voegen grondig met een oude tandenborstel. Neem tot slot de voegen af met water. De voegen zullen nu weer de gebruikelijke kleur hebben en blinken als nieuw!

Jij kiest, wij helpen in alles. Easy toch.

Maak snel een afspraak met Hello Kitchen. Dan praten we door over jouw wensen en inspiratie. Dat kan in één van onze Hello Kitchen winkels, maar ook bij jou thuis. Maak nu een afspraak in 3 eenvoudige stappen.

Meer inspiratie?

Wil je meer inspiratie of handige tips ontvangen van Hello Kitchen? Neem dan eens een kijkje tussen de blogs van Hello Kitchen. Hier vind je talloze inspiratiebronnen en tips voor jouw keuken. Ook kun je inspiratie opdoen met het gratis Hello Kitchen keukenmagazine of in een van onze winkels. Onze keukenspecialisten helpen je graag en geven je alle tips die jij nodig hebt.

Hello magazine.

Ontdek nu de tofste trends in ons gratis online magazine! Meteen in je mailbox, want wachten op de post duurt zo lang.

Deel je inspiratie.

Jouw zoektocht naar een nieuwe keuken start online. Pinterest afstruinen, foto's maken en inspiratie opdoen. Bij Hello Kitchen begrijpen we dat.

Deel jouw inspiratie met ons en wij gaan voor jou aan de slag met een uniek stijladvies.

Deel je inspiratie