witte keuken met composiet werkblad

Hoogte            keukenblad

Comfortabel koken begint bij het vinden van de juiste hoogte van het aanrechtblad. Wanneer jouw nieuwe werkblad te hoog of te laag is kun je allerlei klachten krijgen zoals nek- rug en schouderpijn. Om lichamelijke klachten te voorkomen is het belangrijk jouw ideale hoogte te vinden. Hello Kitchen adviseert je graag over het vinden van de juiste hoogte van jouw keukenblad. 

De standaard hoogte van een aanrechtblad

De standaard hoogte van een keukenblad is gebaseerd op de gemiddelde lengte van een mens en ligt op 90 cm. Een keukenblad van 90 cm hoog is dus vaak een goede keuze en zie je veel terug bij diverse aanrechtbladen. Toch is het belangrijk een werkbladhoogte te kiezen die past bij jouw lichaamslengte, om eventuele lichaamsklachten te voorkomen. Ben je gemiddeld gezien aan de kleine of juist lange kant? Mogelijk past de standaardhoogte van een aanrechtblad dan niet bij jou. 

De ideale hoogte aanpassen aan lichaamslengte

De juiste hoogte van jouw nieuwe keukenblad vinden is gelukkig niet moeilijk. Op basis van jouw lichaamslengte meet je eenvoudig de ideale hoogte van het aanrechtblad. Ben je kleiner dan 1.70? Dan kun je prima uit de voeten met 90 cm, de standaardhoogte van een aanrechtblad. Zit jouw lichaamslengte tussen de 1.70 en 1.90? Dan past een keukenblad van 90 - 95 cm wellicht beter bij je. Wanneer je langer bent dan 1.90 is het extra belangrijk om een goede hoogte te kiezen. De hoogte van een aanrechtblad voor lange mensen ligt tussen de 95 en 100 cm. 

Aanrechtblad op maat

Is de standaardhoogte van een aanrechtblad niet geschikt voor jouw lichaamslengte? Geen probleem! Bij Hello Kitchen kun je jouw nieuwe keukenblad volledig op maat laten maken. Zo vind je gegarandeerd de ideale hoogte van jouw nieuwe aanrechtblad.

De juiste hoogte bepaal je eenvoudig met jouw lichaamslengte. Ga naast het werkblad staan en maak een hoek van 90 graden van je onder- en bovenarm. Plaats je armen in de hoek boven het keukenblad. De afstand tussen jouw onderarm en het aanrechtblad moet ongeveer 12 cm zijn. Als dat het geval is heb je jouw ideale hoogte gevonden! Kom je er niet helemaal uit? Onze keukenadviseurs helpen je graag verder met het vinden van de juiste hoogte. 

Hoogte van de keukenkastjes boven het aanrecht

Naast de hoogte van het aanrechtblad is het ook belangrijk dat de keukenkastjes op de juiste hoogte hangen. Je wil tenslotte niet je hoofd stoten tijdens het koken. Gelukkig is ook dit eenvoudig te meten.

Ga voor het werkblad staan en trek een paar keukenkastjes open. Wanneer ze direct tegen het hoofd aankomen is het raadzaam de kastjes wat hoger te plaatsen. Vergeet overigens niet dat je ook nog bij de kastjes moet kunnen, om bijvoorbeeld je kookspullen te pakken. 

Diepte aanrechtblad 

Ook de diepte van het aanrechtblad is heel belangrijk. De diepte van jouw nieuwe keukenblad speelt namelijk een grote rol tijdens het koken. Het bepaalt de ruimte die je kunt gebruiken, maar is ook van belang om comfortabel te kunnen werken aan het aanrecht. Benieuwd naar de juiste diepte van het aanrechtblad? Op deze pagina leggen we je er graag meer over uit. 

 

Jij kiest, wij helpen in alles. Easy toch.

Maak snel een afspraak met Hello Kitchen. Dan praten we door over jouw wensen en inspiratie. Dat kan in één van onze Hello Kitchen winkels, maar ook bij jou thuis. Maak nu een afspraak in 3 eenvoudige stappen.

Advies nodig? Kom langs in de showroom!

Ben je op zoek naar jouw ideale hoogte van het aanrechtblad? Of wil je ons ruim assortiment aan keukenbladen in levenden lijve komen bekijken? Maak dan een afspraak! Onze adviseurs ontvangen je graag in één van onze showrooms. 

Hello magazine.

Ontdek nu de tofste trends in ons gratis online magazine! Meteen in je mailbox, want wachten op de post duurt zo lang.

Deel je inspiratie.

Jouw zoektocht naar een nieuwe keuken start online. Pinterest afstruinen, foto's maken en inspiratie opdoen. Bij Hello Kitchen begrijpen we dat.

Deel jouw inspiratie met ons en wij gaan voor jou aan de slag met een uniek stijladvies.

Deel je inspiratie