witte keuken met natuursteen werkblad

Diepte              keukenblad

Wanneer je een nieuw keukenblad aanschaft is het belangrijk dat deze de juiste diepte heeft. De diepte van het aanrechtblad speelt namelijk een grote rol bij het kookcomfort en gebruiksgemak. Je wil tenslotte beschikken over voldoende ruimte op het werkblad. Hello Kitchen adviseert je graag over het vinden van de ideale diepte van jouw nieuwe aanrechtblad. 

De standaard diepte van een aanrechtblad

De meeste keukenbladen komen met een diepte van 60 cm. Dit is gebaseerd op de gemiddelde lengte van de mens. Met een keukenblad van 60 cm diep heb je in principe genoeg ruimte om comfortabel je maaltijden voor te bereiden. Het aanrechtblad biedt voldoende opbergruimte en je houdt genoeg ruimte over om optimaal gebruik te kunnen maken van het keukenblad. 

De ideale diepte aanpassen aan lichaamslengte

De juiste diepte van het keukenblad is afhankelijk van diverse factoren. Zo bepaalt de beschikbare ruimte en de inrichting van de keuken welke diepte geschikt is voor jouw nieuwe aanrechtblad. Ook de lengte van jouw armen en lichaam bepaalt de ideale diepte van het werkblad. Bovendien voorkom je met de juiste diepte lichamelijke klachten en geniet je van veel kookcomfort.

Zo biedt een keukenblad met een diepte van 70 cm een uitkomst wanneer je wat langere armen hebt. Dankzij het 70 cm diepe aanrechtblad geniet je van meer ruimte en comfort tijdens het koken. Heb je behoefte aan nog wat extra ruimte, bijvoorbeeld voor sfeervolle decoratie of extra kookspulletjes? Dan kun je ook kiezen voor een aanrechtblad van 80 cm diep. 

Aanrechtblad op maat

Bij Hello Kitchen kun je jouw nieuwe aanrechtblad volledig op maat laten maken. Zo heeft jouw nieuwe werkblad gegarandeerd de perfecte diepte. De ideale diepte van het werkblad bepaal je eenvoudig met jouw armlengte. Je kunt je armen opmeten met een meetlint en vervolgens vergelijken met de diepte van het keukenblad.

Zijn jouw armen korter dan 70 cm? Dan biedt een keukenblad van 60 cm diep voldoende ruimte. Een aanrechtblad met een diepte van 70 is ideaal wanneer jouw armen tussen de 70 en 80 cm lang zijn. Zijn jouw armen langer dan 80 cm? Kijk dan eens naar een aanrechtblad van 80 cm diep. Lukt het niet helemaal om jouw ideale dieptemaat te vinden? Geen probleem! Onze keukenadviseurs helpen je graag met het bepalen van de juiste diepte van jouw nieuwe keukenblad. 

Hoogte aanrechtblad

Naast de diepte is ook de hoogte van jouw nieuwe aanrechtblad van belang. Je wil tenslotte geen rug- of nekklachten oplopen tijdens het koken. Om comfortabel gebruik te kunnen maken van het werkblad is het belangrijk de juiste hoogte kiezen. Benieuwd naar jouw ideale hoogte van het keukenblad? Lees het op deze pagina
 

Jij kiest, wij helpen in alles. Easy toch.

Maak snel een afspraak met Hello Kitchen. Dan praten we door over jouw wensen en inspiratie. Dat kan in één van onze Hello Kitchen winkels, maar ook bij jou thuis. Maak nu een afspraak in 3 eenvoudige stappen.

Advies nodig?

Ben je op zoek naar jouw ideale hoogte van het aanrechtblad? Of wil je ons ruime assortiment aan keukenbladen in levenden lijve komen bekijken? Maak dan een afspraak! Onze adviseurs ontvangen je graag in één van onze showrooms. 

Hello magazine.

Ontdek nu de tofste trends in ons gratis online magazine! Meteen in je mailbox, want wachten op de post duurt zo lang.

Deel je inspiratie.

Jouw zoektocht naar een nieuwe keuken start online. Pinterest afstruinen, foto's maken en inspiratie opdoen. Bij Hello Kitchen begrijpen we dat.

Deel jouw inspiratie met ons en wij gaan voor jou aan de slag met een uniek stijladvies.

Deel je inspiratie