Houten.

Aanrechtbladen

Met een houten aanrechtblad haal je een stukje natuur in huis. Hout zorgt voor warmte en sfeer in de keuken. Bovendien is een houten aanrechtblad tijdloos en eenvoudig te combineren. Er zijn verschillende houtsoorten waar jij het gewenste effect mee creëert in jouw keuken. Ze variëren in kleur, hoeveelheid nerven en structuur. Een houten aanrechtblad bestaat uit verlijmde balken in wildverband. Deze worden handmatig op kleur en structuur geselecteerd. Ieder houten werkblad is daardoor uniek. Hello Kitchen vertelt je meer over de voor- en nadelen en het onderhoud van hout.

Hello
afspraak

Benieuwd naar ons aanbod en al onze 1001 mogelijkheden? Maak een afspraak in één van onze vestigingen via het formulier aan de rechterzijde of door contact met ons op te nemen. Als specialist geven we je uiteraard graag tips en advies. In alle rust, want bij Hello Kitchen is het vanzelfsprekend dat jij je stijl en wensen aangeeft en wij ondersteunen waar dat kan.

De voor- en nadelen van hout.

Een houten werkblad is een echte blikvanger in de keuken. Het heeft een warme, sfeervolle en rustieke uitstraling. Hierdoor past een houten aanrechtblad perfect in bijvoorbeeld landelijke, industriële en Scandinavische keukens. Hout laat zich eenvoudig combineren met andere kleuren en materialen. Denk aan stijlvolle combinaties met hoogglans wit, mat zwart of beton. De tijdloze, levendige uitstraling van hout is tegelijkertijd een nadeel. Het natuurproduct vergt namelijk veel onderhoud om het zo mooi en levendig te houden. Hout is gevoelig voor hitte, krassen en vlekken. Gebruik daarom altijd een snijplank, onderzetters en haal vloeistoffen direct weg met een vochtige doek. Met het juiste onderhoud geniet je jaren van jouw houten werkblad.

Onderhoud van een houten werkblad.

Hout is een natuurlijk materiaal dat leeft en ‘werkt’ onder invloed van vocht. Het is daarom belangrijk om vloeistoffen direct te verwijderen. Het is voldoende om het aanrechtblad dagelijks schoon te maken met een vochtige doek. Gebruik geen zeep, schuurmiddelen of een schuurspons. Deze kunnen het oppervlak blijvend aantasten. Om zo lang mogelijk te genieten van jouw houten werkblad is periodiek onderhoud ook erg belangrijk. Gebruik twee tot drie keer per jaar de speciale OHSET 1 en 2. Hierdoor blijft er namelijk een beschermende laag achter op het werkblad. Op deze manier bescherm je het werkblad zoveel mogelijk tegen vuil- en vochtopname.

Meld je aan voor de Hello Kitchen nieuwsbrief en laat je inspireren voor je nieuwe keuken.

Hello
1001 mogelijkheden.

Heb je nog niet helemaal gevonden wat je zoekt? Vertel ons wat je stijl is en we laten alle mogelijkheden zien. Wij regelen het voor je.


Zo doen wij dat.

Cookie policy

HelloKitchen gebruikt cookies om bijvoorbeeld de website te verbeteren en te analyseren, voor social media en om ervoor te zorgen dat u relevante advertenties te zien krijgt. Als u meer wilt weten over deze cookies ga dan naar hellokitchen.nl/cookies. Bij akkoord op deze cookie policy geeft u HelloKitchen toestemming voor het gebruik van optimale cookies op onze websites. Klik op “Instellingen aanpassen” om uw voorkeuren te wijzigen.

Cookies accepteren Instellingen aanpassen