
Houten.
Aanrechtbladen
Met een houten aanrechtblad haal je een stukje natuur in huis. Hout zorgt voor warmte en sfeer in de keuken. Bovendien is een houten aanrechtblad tijdloos en eenvoudig te combineren. Er zijn verschillende houtsoorten waar jij het gewenste effect mee creëert in jouw keuken. Ze variëren in kleur, hoeveelheid nerven en structuur. Een houten aanrechtblad bestaat uit verlijmde balken in wildverband. Deze worden handmatig op kleur en structuur geselecteerd. Ieder houten werkblad is daardoor uniek. Hello Kitchen vertelt je meer over de voor- en nadelen en het onderhoud van hout.
Hello keukenadvies.
Leuk nieuws, onze winkels zijn weer open of afspraak. Plan wegens drukte snel jouw afspraak zodat we je in alle rust kunnen helpen. Wil je ons alvast leren kennen? Je kunt onze winkel nu ook virtueel bezoeken.
Hello Tip! Ben je benieuwd naar ons volledige assortiment en de duizend-en-een mogelijkheden voor jouw nieuwe keuken? Tijdens een huisbezoek kunnen we vrijblijvend alle materialen bij jou thuis aan de keukentafel laten zien.
P.S. Snel een keuken nodig? Het is bij ons mogelijk om binnen 6 weken een keuken te leveren.
De voor- en nadelen van hout.
Een houten werkblad is een echte blikvanger in de keuken. Het heeft een warme, sfeervolle en rustieke uitstraling. Hierdoor past een houten aanrechtblad perfect in bijvoorbeeld landelijke, industriële en Scandinavische keukens. Hout laat zich eenvoudig combineren met andere kleuren en materialen. Denk aan stijlvolle combinaties met hoogglans wit, mat zwart of beton. De tijdloze, levendige uitstraling van hout is tegelijkertijd een nadeel. Het natuurproduct vergt namelijk veel onderhoud om het zo mooi en levendig te houden. Hout is gevoelig voor hitte, krassen en vlekken. Gebruik daarom altijd een snijplank, onderzetters en haal vloeistoffen direct weg met een vochtige doek. Met het juiste onderhoud geniet je jaren van jouw houten werkblad.
Onderhoud van een houten werkblad.
Hout is een natuurlijk materiaal dat leeft en ‘werkt’ onder invloed van vocht. Het is daarom belangrijk om vloeistoffen direct te verwijderen. Het is voldoende om het aanrechtblad dagelijks schoon te maken met een vochtige doek. Gebruik geen zeep, schuurmiddelen of een schuurspons. Deze kunnen het oppervlak blijvend aantasten. Om zo lang mogelijk te genieten van jouw houten werkblad is periodiek onderhoud ook erg belangrijk. Gebruik twee tot drie keer per jaar de speciale OHSET 1 en 2. Hierdoor blijft er namelijk een beschermende laag achter op het werkblad. Op deze manier bescherm je het werkblad zoveel mogelijk tegen vuil- en vochtopname.
Deel jouw inspiratie
Jouw zoektocht naar een nieuwe keuken start online. Pinterest afstruinen, foto's maken en inspiratie opdoen. Bij Hello Kitchen begrijpen we dat.