Betonnen.

aanrechtblad

Een betonnen aanrechtblad geeft jouw keuken een stoere uitstraling. Het robuuste materiaal bestaat uit een mengsel van sterke grondstoffen zoals zand, grind of glasvezel en het bindmiddel cement. Wanneer het betonnen werkblad gegoten is, moet het uitharden. Hierdoor kan kleur- en structuurverschil ontstaan in het werkblad. Ook kleine gaatjes of (krimp)scheurtjes kunnen tijdens het verhardingsproces ontstaan. Dit geeft het betonnen werkblad een robuuste en levendige look. Hello Kitchen vertelt je meer over de voor- en nadelen en het onderhoud van een betonnen werkblad.

Hello keukenadvies.

Leuk nieuws, onze winkels zijn weer open of afspraak. Plan wegens drukte snel jouw afspraak zodat we je in alle rust kunnen helpen. Wil je ons alvast leren kennen? Je kunt onze winkel nu ook virtueel bezoeken.

Hello Tip! Ben je benieuwd naar ons volledige assortiment en de duizend-en-een mogelijkheden voor jouw nieuwe keuken? Tijdens een huisbezoek kunnen we vrijblijvend alle materialen bij jou thuis aan de keukentafel laten zien. 

P.S. Snel een keuken nodig? Het is bij ons mogelijk om binnen 6 weken een keuken te leveren. 

De voor- en nadelen van beton.

Beton is een uniek en robuust materiaal met een levendig uiterlijk. Een betonnen werkblad is daarom een stijlvolle toevoeging aan diverse keukenstijlen. Zo past het werkblad goed in een landelijke of industriële keuken met houten fronten. Ook in een moderne keuken met witte of zwarte keukenkastjes komt beton goed tot zijn recht. Een betonnen aanrechtblad zorgt voor sfeer, luxe en levendigheid in de ruimte. Het materiaal is relatief hittebestendig, maar kan slecht tegen krassen en vocht. Het is aan te raden om altijd een snijplank en onderzetters te gebruiken. Ook is het verstandig om vuil en vocht direct van het werkblad te verwijderen. Door het goed te onderhouden beleef je jarenlang plezier aan jouw betonnen werkblad.

Onderhoud van een betonnen aanrechtblad.

Een betonnen werkblad vereist onderhoud, doordat het een natuurproduct is. Reinig het werkblad dagelijks met een vochtige doek en een zacht schoonmaakmiddel, zoals allesreiniger. Wil je het werkblad af en toe een flinke schoonmaakbeurt geven? Gebruik dan een sopje met vloeibare, groene zeep. Voor het verwijderen van hardnekkige vlekken kun je een beetje Glorix aanbrengen, het afdekken met een vochtige doek en een uur in laten trekken. Vermijd het gebruik van schuurmiddelen en agressieve middelen, zoals metaalreiniger of gootsteenontstoppers. Deze kunnen het werkblad blijvend aantasten. Goed onderhoud is belangrijk om het betonnen werkblad zijn luxe en stijlvolle uiterlijk te laten behouden.

Meld je aan voor de Hello Kitchen nieuwsbrief en laat je inspireren voor je nieuwe keuken.

Deel jouw inspiratie

Jouw zoektocht naar een nieuwe keuken start online. Pinterest afstruinen, foto's maken en inspiratie opdoen. Bij Hello Kitchen begrijpen we dat. 

Deel jouw inspiratie met ons en wij gaan voor jou aan de slag met een uniek stijladvies.
Cookie policy

HelloKitchen gebruikt cookies om bijvoorbeeld de website te verbeteren en te analyseren, voor social media en om ervoor te zorgen dat u relevante advertenties te zien krijgt. Als u meer wilt weten over deze cookies ga dan naar hellokitchen.nl/cookies. Bij akkoord op deze cookie policy geeft u HelloKitchen toestemming voor het gebruik van optimale cookies op onze websites. Klik op “Instellingen aanpassen” om uw voorkeuren te wijzigen.

Cookies accepteren Instellingen aanpassen