Het kopen van een nieuwe keuken

5 tips

Ga jij een nieuwe keuken aanschaffen? Dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Daarnaast is het vooral erg leuk en spannend om een nieuwe keuken te kopen. Er is niks fijners dan inspiratie opdoen om te bepalen hoe jouw droomkeuken eruit gaat zien. In deze blog geven wij je vijf tips voor het kopen van een nieuwe keuken. 

1. Maak een moodboard

Wanneer jij een nieuwe keuken wilt kopen, is het een slimme én leuke eerste stap om te beginnen met het maken van een moodboard. Op een moodboard verzamel jij materialen, kleuren en foto’s van keukens, meubels of andere bijzondere eyecatchers die jou aanspreken. Dit kan zowel online als offline. Bij het maken van een online moodboard is Pinterest een geschikte tool. Hier is ontelbaar veel inspiratie op keukengebied op te vinden. Je kiest gewoon de afbeeldingen die jou aanspreken en verzamelt degene die jij het mooiste vindt op jouw moodboard. Voor het samenstellen van een ‘offline’ moodboard knip je foto’s uit woon- en keukenmagazines, om deze vervolgens bijvoorbeeld op een groot stuk karton te plakken. Ook verfstrookjes en monsters van materialen die in meubelwinkels verkrijgbaar zijn, zijn een goede toevoeging aan jouw moodboard. Vaak kun je op basis van het door jou gemaakte moodboard al zien wat jou aanspreekt en wat jij graag terug wil zien in jouw keuken.

2. Doe inspiratie op in de winkel

Een van de beste manieren om inspiratie op te doen is door langs te gaan in een keukenwinkel. Wanneer je nog totaal niet weet wat voor keuken je wil, is het goed om voorbeelden te zien van keukens met heel uiteenlopende vormen, stijlen en designs. Op die manier kan je zelf ondervinden wat jou aantrekt en wat je er leuk uit vindt zien. Als je op basis van bijvoorbeeld je moodboard al beter weet naar wat je op zoek bent, kun je in een keukenwinkel al iets gerichter zoeken. Bij Hello Kitchen hebben we een uitgebreid aanbod aan showrooms waar je je door kan laten verwonderen. Als jij hulp nodig hebt, zijn onze adviseurs je graag van dienst en helpen ze je met liefde met het samenstellen van jouw droomkeuken.

Jij kiest, wij helpen in alles. Easy toch.

Maak snel een afspraak met Hello Kitchen. Dan praten we door over jouw wensen en inspiratie. Dat kan in één van onze Hello Kitchen winkels, maar ook bij jou thuis. Maak nu een afspraak in 3 eenvoudige stappen.

3. Bepaal je stijl

Op basis van bovengaande stappen kun jij al goed voor jezelf bepalen wat jou aanspreekt en wat jouw stijl is. Er zijn verschillende keukenstijlen waar jij uit kunt kiezen. Hou jij van nostalgisch, warm en gezellig? Dan is een landelijke keukenstijl wellicht wat voor jou. Ben jij meer van de strakke lijnen en vormen en naadloos weggewerkte kasten? Bekijk dan eens of een moderne keukenstijl je aanspreekt. Op deze pagina lees jij alles over keukenstijlen, zodat jij bepaalt welke het meeste bij jouw smaak past. 

4. Bepaal de vorm van je keuken

 

Ben jij erachter wat de stijl is die jij wilt doorvoeren in je keuken? Dan is het nu tijd om de vorm van je keuken te bepalen. Dit hangt uiteraard ook wel enigszins af van de grootte en de vorm van jouw keuken. Een rechthoekige keuken past in elke ruimte en bestaat uit een keukenblok tegen één keukenwand aan. De L-keuken ofwel de hoekkeuken biedt al wat meer mogelijkheden. Deze is gevestigd tegen twee wanden. Met de U-keuken, die zoals de naam al zegt de vorm van een U heeft, loop je weinig heen en weer en heb je vaak al je benodigdheden binnen handbereik. Een keuken met een kookeiland biedt extra werk-, kook-, en opbergruimte. Een kookeiland straalt bovendien luxe uit en is geschikt als je een wat grotere keukenruimte hebt. Raadpleeg voor meer informatie over keukenvormen eens een van onze adviseurs, zij leggen je goed uit wat er allemaal werkbaar is in jouw keuken.

5. Bepaal je budget

 

Misschien niet de leukste tip, maar wel een van de belangrijkste: bepaal voor het shoppen naar een nieuwe keuken hoeveel geld jij er aan uit kan en wil geven. Als jij helder op een rijtje hebt staan wat je budget is, kan je specifieker gaan zoeken naar keukens die ook daadwerkelijk realistisch voor jou zijn om aan te schaffen. 

 

Hello magazine.

Ontdek nu de tofste trends in ons gratis online magazine! Meteen in je mailbox, want wachten op de post duurt zo lang.

Deel je inspiratie.

Jouw zoektocht naar een nieuwe keuken start online. Pinterest afstruinen, foto's maken en inspiratie opdoen. Bij Hello Kitchen begrijpen we dat.

Deel jouw inspiratie met ons en wij gaan voor jou aan de slag met een uniek stijladvies.

Deel je inspiratie