Stylingtips voor een moderne keuken

Strak & luxe

De moderne keuken kenmerkt zich door de strakke vormen, nieuwste apparaten en luxe uitstraling. Er zijn een aantal dingen die dan ook niet mogen ontbreken in deze interieurstijl. Kies bijvoorbeeld voor hoogglans kleuren in plaats van matte tinten. Ook op het gebied van accessoires dien je een moderne keuze te maken. Is de moderne keuken iets voor jou en wil je deze graag opnieuw inrichten? Lees dan onze top 5 stylingtips voor de moderne keuken en laat je inspireren. 

1. Luxe mag niet ontbreken

Andere woorden voor modern zijn ook wel ‘actueel’, ‘bij de tijd’ en ‘hip’. Dit zijn allemaal betekenissen die erop duiden dat moderniteit gericht is op de toekomst. De moderne stijl is dan ook gericht op de nieuwste elementen en innovatiefste producten. De nieuwste apparaten die gericht zijn op luxe en comfort mogen dan ook niet ontbreken in de moderne keuken. Kies bijvoorbeeld voor een afzuigkap die volledig geïntegreerd is in het aanrechtblad of een innovatieve oven die de gerechten herkent. Zijn de luxe keukenapparaten iets voor jou? Ontdek de apparatuurtrends van dit moment hier.

2. Ga voor greeploze kastjes

Aangezien de moderne keuken zich kenmerkt door minimalisme, is het gebruik van greeploze kastjes een aanrader. Greeploze kasten hebben geen handgreep of knop waaraan vastgegrepen kan worden, maar een terugliggende greeplijst of een automatische opener. Bij een terugliggende greeplijst pak je de lade aan de onder- of bovenkant vast en trek je deze open. Een automatische opener is voorzien van het tip-on systeem. Wanneer je op de lade duwt, zal deze zachtjes open springen. Ontdek hier wat de keukenkastjes en grepen met de uitstraling van jouw ruimte doen.

3. Vervang de matte kleuren door hoogglans tinten

Matte keukens geven de ruimte al snel een warme uitstraling, terwijl hoogglans keukens zorgen voor een luxe en moderne sfeer. De weerspiegeling in de laklaag van de hoogglans keuken zorgt namelijk voor een ruimtelijk effect. De ruimte lijkt hierdoor groter en de opvallende glans zorgt voor een chique uitstraling. Een hoogglans keuken met de nieuwste inbouwapparatuur is dan ook het toonbeeld van luxe.

Jij kiest, wij helpen in alles. Easy toch.

Maak snel een afspraak met Hello Kitchen. Dan praten we door over jouw wensen en inspiratie. Dat kan in één van onze Hello Kitchen winkels, maar ook bij jou thuis. Maak nu een afspraak in 3 eenvoudige stappen.

4. Kies voor rechte lijnen en strakke vormen

In de moderne keuken wordt er enkel gebruik gemaakt van rechte lijnen en strakke vormen. Strak afgewerkte apparatuur zonder rondingen en kranen met een vierkante uitloop zijn echte aanraders in deze interieurstijl. Neem dit mee in je achterhoofd wanneer je de producten uitzoekt voor jouw nieuwe keuken.

5. Gebruik niet teveel accessoires

 

Keukens zijn prachtig aan te kleden met accessoires. Te veel accessoires zorgen er echter voor dat de ruimte al snel rommelig oogt. Zeker in de moderne interieurstijl wil je dit voorkomen. De moderne keuken kenmerkt zich door zijn minimalisme. Kies dus liever voor geen accessoires dan voor te veel accessoires. Ontdek hier de voordelen van een minimalistische keuken. 

Maak een afspraak


Wil je meer stylingtips voor jouw moderne keuken ontvangen? Bestel dan het gratis Hello Kitchen keukenmagazine en ontvang talloze voorbeelden. Ben je benieuwd welke producten het beste in jouw keuken passen en wil je graag persoonlijke adviezen en tips? Maak dan een afspraak in een van onze showrooms met onze adviseurs en stylisten. Zij helpen je graag bij het uitzoeken van een keukenstijl en -inrichting die helemaal aansluit bij jouw wensen. Ook geven zij je graag persoonlijk stijladvies voor het aankleden van jouw moderne keuken.

Hello magazine.

Ontdek nu de tofste trends in ons gratis online magazine! Meteen in je mailbox, want wachten op de post duurt zo lang.

Deel je inspiratie.

Jouw zoektocht naar een nieuwe keuken start online. Pinterest afstruinen, foto's maken en inspiratie opdoen. Bij Hello Kitchen begrijpen we dat.

Deel jouw inspiratie met ons en wij gaan voor jou aan de slag met een uniek stijladvies.

Deel je inspiratie