Slimme keuken-indelingen

Efficiënt & ruimtelijk

Het kan soms erg lastig zijn om al je keukenapparatuur en keukengerei netjes weg te werken in de keuken. Een tekort aan ruimte is hierbij vaak het grootste probleem. Gelukkig zijn er een aantal slimme oplossingen, waardoor je meer ruimte creëert in de keuken. Vele keukens van Hello Kitchen zijn voorzien van deze slimme indelingen. Wil je hier meer over weten? Lees dan verder en ontdek hoe Hello Kitchen haar keukens slim indeelt. Wij lichten een aantal van deze slimme indelingen voor jou uit.

Ladeverdelers en dubbele lades

Lades zijn soms erg lastig in te delen. Zeker wanneer deze erg diep zijn. Spullen komen over elkaar te liggen en het overzicht in de lades is hierdoor ver te zoeken. Gelukkig zijn er een aantal praktische oplossingen. Ladeverdelers zorgen ervoor dat iedere lade netjes ingedeeld is en je de spullen altijd direct kunt vinden. Deze schotjes plaats je in de lade, waardoor je de keukengerei praktisch kunt sorteren. Heb je losse onderdelen in deze lades liggen, zoals uien, knoflook en kruiden? Gebruik hiervoor dan simpele, praktische bakjes, waardoor de lade extra overzichtelijk blijft.

Een ander voorbeeld van een slimme indeling is een dubbele lade. Een lade voor bestek neemt weinig diepte in beslag, waardoor deze lade uitermate geschikt is als dubbele, onzichtbare lade. Een dubbele lade betekent dat wanneer je een lade opent, er hier een tweede lade in verstopt zit. Deze kun je openen met een zogenaamde ‘meenemer’. Met de meenemer klik je de verborgen lade open en dicht. Erg praktisch, want deze verborgen lade is extra laag en valt niet op.

De apothekerskast

Wanneer je veel keukenspullen kwijt wilt zoals kruidenpotjes, broodbeleg en flesjes olie, is een apothekerskast uitermate geschikt. Een apothekerskast is een smalle, hoge kast waar je al jouw dagelijkse, kleine producten in kwijt kunt. Apothekerskasten zijn vaak rond de 15 tot 30 cm breed en tot wel 2 meter hoog. De kruiden en potjes plaats je eenvoudig in een van de rekjes. De inhoud van de kast trek je naar buiten. Vervolgens kun je aan beide kanten bij de artikelen, waardoor je nooit om de kast hoeft te lopen. Zorg ervoor dat je de dagelijkse producten op ooghoogte zet, zodat je niet vaak hoeft te bukken of op je tenen hoeft te staan.

Een carrousel in de hoek

Waar een apothekerskast juist niet geschikt is voor grote producten zoals pannen, is een carrousel hier juist voor gemaakt. Een carrousel is een draaibare keukenkast die vaak in de hoek wordt geplaatst. De hoekkast wordt namelijk al snel gezien als verloren ruimte in de keuken. Met een carrousel is dit echter verleden tijd. Wanneer de kastdeur wordt geopend, duwt het kogelmechanisme de halfronde planken naar buiten. Op deze planken kun je eenvoudig grote artikelen kwijt zoals pannen en borden. Hierdoor heb je, met slechts een lichte beweging, alle grote keukenartikelen binnen handbereik.

Jij kiest, wij helpen in alles. Easy toch.

Maak snel een afspraak met Hello Kitchen. Dan praten we door over jouw wensen en inspiratie. Dat kan in één van onze Hello Kitchen winkels, maar ook bij jou thuis. Maak nu een afspraak in 3 eenvoudige stappen.

Maak een afspraak

Wil je meer inspiratie opdoen of informatie ontvangen voor slimme keukenindelingen? Bestel dan het gratis Hello Kitchen keukenmagazine en ontvang talloze keuken voorbeelden. Wil je graag persoonlijke adviezen en tips over de efficiënte indelingen? Maak dan een afspraak in een van onze showrooms. Onze keukenspecialisten helpen je graag bij het uitzoeken van de keukeninrichting die helemaal aansluit bij jouw wensen. Ook geven zij je graag persoonlijk stijladvies voor het aankleden van jouw keuken.

Hello magazine.

Ontdek nu de tofste trends in ons gratis online magazine! Meteen in je mailbox, want wachten op de post duurt zo lang.

Deel je inspiratie.

Jouw zoektocht naar een nieuwe keuken start online. Pinterest afstruinen, foto's maken en inspiratie opdoen. Bij Hello Kitchen begrijpen we dat.

Deel jouw inspiratie met ons en wij gaan voor jou aan de slag met een uniek stijladvies.

Deel je inspiratie