Natuurlijke materialen in de keuken

Rust & eenvoud

Natuurlijke materialen en kleuren zien we steeds vaker terug in de keuken. En dat is niet zomaar! Deze materialen en tinten zorgen namelijk voor rust, eenvoud en een warme uitstraling. Een keuken met natuurlijke uitstraling laat jou optimaal genieten van de rustmomentjes in jouw keuken. Drink een wijntje aan de houten keukenbar of bereid te heerlijkste recepten op het grote, composieten aanrechtblad. Benieuwd naar de voordelen en mogelijkheden van natuurlijke materialen in de keuken? Lees dan snel verder en ontdek het bij Hello Kitchen.

De natuurlijke keukentrend

Het toevoegen van natuurlijke kleuren en materialen in de keuken is een opkomende trend die op diverse manieren gecreëerd kan worden. Een natuurlijke keukentrend die we veel terugzien in de keukens van Hello Kitchen is de Botanical keukentrend. Deze stijl is voorzien van bijvoorbeeld exotische bloemenprints, tropische planten en vrolijke kleuren en straalt daarom één en al levendigheid uit. De botanical keukentrend wordt vaak gecombineerd met aardse en natuurlijke materialen, zoals beton, hout, marmer, steen en goud.

Natuurlijke keukenbladen en keukenkastjes

Hello Kitchen is fan van natuurlijke materialen in de keuken. Deze materialen laten zich namelijk makkelijk met elkaar combineren en creëren een warme sfeer in de ruimte. Denk bijvoorbeeld aan een keramische of composieten aanrechtblad in combinatie met houten keukenkastjes. Voornamelijk op het gebied van keukenbladen wordt er veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Steen is een natuurlijk materiaal wat hiervoor eenvoudig gebruikt kan worden. Een stenen aanrechtblad varieert van zachtgrijze leisteen tot donker graniet en uniek marmer. Ook kun je het materiaal steen prachtig gebruiken op de vloer. Is het materiaal hout meer iets voor jou? Overweeg dan eens een houten aanrechtblad of houten keukenkastjes. Natuurlijk is een volledig houten keuken ook een prachtige optie. Een volledig houten keuken komt perfect tot zijn recht in een landelijke keukenstijl. Ook een betonlook aanrechtblad of betonlook keukenkastjes doen het erg goed in de natuurlijke, landelijke keukenstijl.

De keuken aankleden met natuurlijke accessoires

Natuurlijke accessoires mogen niet ontbreken in deze keukenstijl. Kleed de keuken bijvoorbeeld aan met houten keukenaccessoires of accessoires met een natuurlijke tint. Goud, bruin, groen en geel zijn kleuren die de natuurlijke uitstraling in de ruimte versterken. Een van de belangrijkste natuurlijke keukenaccessoires is het plaatsen van planten in de keuken. Planten komen namelijk direct uit de natuur en versterken daarom de warme en natuurlijke sfeer in de ruimte. Kies voor een opvallende, groene plant en breng de natuur letterlijk naar de keuken. Naast deze sfeermakers, kun je ook kun je kiezen voor kruidenplantjes. Dit is niet alleen erg stijlvol, maar ook praktisch tijdens het bereiden van de heerlijkste recepten.
 

Jij kiest, wij helpen in alles. Easy toch.

Maak snel een afspraak met Hello Kitchen. Dan praten we door over jouw wensen en inspiratie. Dat kan in één van onze Hello Kitchen winkels, maar ook bij jou thuis. Maak nu een afspraak in 3 eenvoudige stappen.

Ontdek de natuurlijke materialen in de keukens

Zijn de natuurlijke materialen in de keuken iets voor jou of wil je meer inspiratie hiervoor opdoen? Bestel dan het gratis Hello Kitchen keukenmagazine en ontvang talloze voorbeelden. Ben je benieuwd hoe deze materialen er in het echt uitzien of wil je graag persoonlijke adviezen en tips van onze adviseurs en stylisten? Maak dan een afspraak in een van onze showrooms. Onze keukenspecialisten helpen je graag bij het uitzoeken van een keukenstijl en -inrichting die helemaal aansluit bij jouw wensen. Ook geven zij je graag persoonlijk stijladvies voor het aankleden van jouw keuken.

Hello magazine.

Ontdek nu de tofste trends in ons gratis online magazine! Meteen in je mailbox, want wachten op de post duurt zo lang.

Deel je inspiratie.

Jouw zoektocht naar een nieuwe keuken start online. Pinterest afstruinen, foto's maken en inspiratie opdoen. Bij Hello Kitchen begrijpen we dat.

Deel jouw inspiratie met ons en wij gaan voor jou aan de slag met een uniek stijladvies.

Deel je inspiratie