Matte kleuren in de keuken.

Exclusief & elegant

De matte keuken is populairder dan ooit en dat is niet zonder reden. Matte kleuren zorgen voor een exclusieve uitstraling en bieden daarnaast ook functionele voordelen.

Wanneer je een compleet matte keuken te heftig vindt, kun je matte onderdelen in de keuken perfect aanvullen met andere afwerkingen en materialen. Benieuwd naar de verschillende toepassingen van een mat gekleurde keuken? Lees dan snel verder.

De voordelen van een matte keuken

Met een matte kleur voorzie jij jouw keuken van een uniek en elegant uiterlijk. Daarnaast biedt een matte keuken oneindig veel mogelijkheden met betrekking tot kleur en materiaal. De natuurlijke uitstraling van matte kleuren zorgt ervoor dat de keuken een gezellige en warme plek wordt. Een matte kleur sluit evenals een hoogglans keuken goed aan bij diverse woonstijlen.

Houd jij van landelijk? Combineer dan bijvoorbeeld mat met hout voor een bijzondere aanblik. Een compleet matte keuken of matte kleuren in samenspel met strakke en glanzende oppervlaktes staan goed in een moderne interieurstijl. Naast het bijzondere en exclusieve uiterlijk, bieden matte keukens ook een ander belangrijk functioneel voordeel. Waar je bij een hoogglans keuken vingerafdrukken goed ziet op bijvoorbeeld het werkblad of de keukenkastjes, hebben keukens met een matte afwerking hier geen last van. 

Jij kiest, wij helpen in alles. Easy toch.

Maak snel een afspraak met Hello Kitchen. Dan praten we door over jouw wensen en inspiratie. Dat kan in één van onze Hello Kitchen winkels, maar ook bij jou thuis. Maak nu een afspraak in 3 eenvoudige stappen.

Populaire matte kleuren

De meest gangbare matte keukenkleuren zijn wit en zwart. Dit zijn nog altijd de meest gekozen opties, maar als jij op zoek bent naar net even wat anders zijn er nog voldoende mogelijkheden.

Dankzij de natuurlijke uitstraling van mat materiaal, zijn grijs, bruin, groen of blauw ook zeer geschikt om in het mat uit te voeren. Naar wens zijn er natuurlijk ook nog opvallendere kleuren in het mat uit te voeren.

Diverse toepassingen

Je kunt voor een compleet matte keuken gaan om een moderne eenheid te creëren. Hier houden de mogelijkheden echter niet op. Zo zijn matte keukenkastjes in combinatie met bijvoorbeeld een houten aanrechtblad een ware lust voor het oog. Andersom kan een mat aanrechtblad een mooie aanvulling vormen voor keukenkastjes met een betonlook.

Naast het interieur van de keuken kan je de bijzondere matte afwerking ook op andere manieren integreren. Zo heb je bijvoorbeeld ook keukenmachines, koffieapparaten en andere apparatuur die zijn voorzien van een matte afwerking. Of ga voor een matte keukenkraan die ongetwijfeld de aandacht naar zich toetrekt in jouw keuken.
 

Hello magazine.

Ontdek nu de tofste trends in ons gratis online magazine! Meteen in je mailbox, want wachten op de post duurt zo lang.

Deel je inspiratie.

Jouw zoektocht naar een nieuwe keuken start online. Pinterest afstruinen, foto's maken en inspiratie opdoen. Bij Hello Kitchen begrijpen we dat.

Deel jouw inspiratie met ons en wij gaan voor jou aan de slag met een uniek stijladvies.

Deel je inspiratie