keuken-verlichting.

Functioneel en decoratief

Keukenverlichting is een essentieel onderdeel van iedere keuken. Het is wellicht niet het eerste waar je aan denkt bij een nieuwe keuken, maar toch bepaalt de verlichting voor een groot gedeelte de uitstraling. Hier lees je meer over de mogelijkheden van keukenverlichting. Daarnaast geven we je handige tips, zodat jouw keuken dankzij de juiste verlichting het beste tot zijn recht komt.

Soorten keukenverlichting.

Allereerst is het handig om te weten dat er verschillende soorten keukenverlichting bestaan. De verlichting kan grofweg in drie categorieën worden ingedeeld: algemene verlichting, werkverlichting en sfeerverlichting. De eerste soort zorgt voor de verlichting van de gehele ruimte. Zodra je de keuken binnenkomt, schakel je deze verlichting als eerste in. Vervolgens is er de werkverlichting. Deze komt goed van pas tijdens het koken en zorgt ervoor dat je goed zicht hebt op uw bezigheden in de keuken. Tot slot zorgt de sfeerverlichting, zoals de naam al doet vermoeden, voor de gewenste sfeer in de keuken.

Jij kiest, wij helpen in alles. Easy toch.

Maak snel een afspraak met Hello Kitchen. Dan praten we door over jouw wensen en inspiratie. Dat kan in één van onze Hello Kitchen winkels, maar ook bij jou thuis. Maak nu een afspraak in 3 eenvoudige stappen.

Algemene keukenverlichting.

De algemene keukenverlichting vormt de basis. Met één druk op de knop verlicht je de gehele ruimte. Deze verlichting bevindt zich meestal in het plafond, zodat de gehele ruimte gelijkmatig verlicht wordt. Het is van belang dat deze verlichting op een centrale plek wordt geplaatst.

Werkverlichting

 

Om goed aan het werk te kunnen in jouw keuken is goede werkverlichting van groot belang. Deze verlichting zorgt ervoor dat het werkblad en de kookplaat goed verlicht zijn, zodat je ogen minder snel vermoeid raken tijdens het kokkerellen. Verlichting onder de keukenkastjes is een populaire oplossing. Onderbouw verlichting zorgt voor gerichte verlichting op de gewenste plek. Ook is het mogelijk om uw keukenkast van binnen te verlichten. Zo heb je altijd goed zicht op de inhoud van uw kastjes. De meest gebruikte soort verlichting is led verlichting, dankzij het lage energieverbruik.

Sfeerverlichting

 

De sfeerverlichting zorgt voor de kers op de taart. Met deze verlichting breng je de gewenste sfeer in de ruimte. Bovendien zijn deze keukenlampen ook vaker modellen die gezien mogen worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan hangende keukenverlichting boven de keukentafel of stijlvolle, dimbare inbouwspots. Tegenwoordig zien we ook steeds vaker ledstrips terugkomen, die worden verwerkt onder het keukenblad of op de tafel. De keuze is geheel aan jou.

Hello magazine.

Ontdek nu de tofste trends in ons gratis online magazine! Meteen in je mailbox, want wachten op de post duurt zo lang.

Deel je inspiratie.

Jouw zoektocht naar een nieuwe keuken start online. Pinterest afstruinen, foto's maken en inspiratie opdoen. Bij Hello Kitchen begrijpen we dat.

Deel jouw inspiratie met ons en wij gaan voor jou aan de slag met een uniek stijladvies.

Deel je inspiratie