Een open keuken

Voor extra sfeer

Een open keuken staat garant voor extra ruimte, sfeer en gezelligheid. Bij deze keuken smelten het kook- en woongedeelte met elkaar samen tot een stijlvol geheel. Daarom noemen we het ook wel een woonkeuken of leefkeuken. Het is de meest bruisende ruimte in huis, waar iedereen samenkomt om te koken, eten, natafelen en relaxen. Daarmee is het vooral een sociale ruimte; een ruimte om gezellig samen te zijn op diverse momenten van de dag. Lijkt een open keuken jou wel wat? Hello Kitchen vertelt je over de voor- en nadelen en geeft je inspiratie en tips voor het creëren van een open keuken.

 Wat is een open keuken?

Een open keuken is een keukenopstelling die in één ruimte staat met het woongedeelte. Er zijn geen muren, geen deuren en geen kleine hokjes. Doordat beide ruimtes samenvloeien ontstaat er een grote, open ruimte die rust en sfeer uitstraalt. Bij een open keuken is het dan ook heel belangrijk om beide gedeeltes één geheel te maken door ze op elkaar af te stemmen qua stijl. Daardoor creëer je een gevoel van eenheid en balans. Jij bepaalt zelf in welke mate je de ruimtes met elkaar wilt integreren. Door middel van een keuken met kookeiland en bar gedeelte kun je bijvoorbeeld al een subtiele scheiding creëren. 

 De voor- en nadelen van een open keuken

Een groot voordeel van een open keuken is dat je er een ruimtelijke en sfeervolle omgeving mee creëert. Wanneer je een kleine keuken en woonkamer hebt, is een open keuken een uitstekende keuze. Door beide ruimtes samen te voegen, creëer je meer rust en ruimtelijkheid. Bovendien tover je de keuken om tot het sociale middelpunt van de woning. Tijdens het koken blijf je gezellig aan de praat met je partner, kinderen of gasten in het woongedeelte of aan de keukenbar. Het integreren van de kook- en woonruimte kan echter ook nadelen hebben. Zo verspreiden kookgeuren zich gemakkelijker naar de woonkamer. Ook lawaai vanuit de keuken is beter te horen in het woongedeelte. Om deze problemen aan te pakken, kun je kiezen voor een extra krachtig en geruisloos afzuigsysteem, zoals BORA kookveldafzuiging. 

Jij kiest, wij helpen in alles. Easy toch.

Maak snel een afspraak met Hello Kitchen. Dan praten we door over jouw wensen en inspiratie. Dat kan in één van onze Hello Kitchen winkels, maar ook bij jou thuis. Maak nu een afspraak in 3 eenvoudige stappen.

Een open keuken creëren

Een open keuken is op verschillende manieren in te richten. De perfecte opstelling voor een woonkeuken is een keukeneiland. Dankzij het kookeiland sta je tijdens het koken met je gezicht naar het woongedeelte toe, wat deze opstelling extra sociaal maakt. Dit is niet het geval bij bijvoorbeeld een rechte keuken of hoekkeuken. Daarnaast kun je kiezen voor een open keuken met bar waar gezinsleden of gasten gezellig plaats kunnen nemen. Een kookeiland met bar kan dienen als een subtiele scheiding tussen het kook- en woongedeelte. Een andere, geschikte opstelling voor een open keuken is de U-vorm. Bij deze indeling staat één zijde van de U vrij in de ruimte. Hier kun je de kookplaat in verwerken en eventueel een bar plaatsen, zodat je hetzelfde idee krijgt als bij een kookeiland. Eventueel kun je ook kiezen voor een grote, open kast of een laag muurtje in het midden van beide ruimtes. Zo behoud je twee ruimtes, maar geniet je toch van een open, ruimtelijke uitstraling.

Maak een afspraak


Is een open keuken wat voor jou en wil je meer weten over de uiteenlopende mogelijkheden? Maak dan een afspraak in een van onze showrooms. Onze adviseurs en stylisten kunnen je alles vertellen over deze ruimtelijke en sfeervolle keukenopstelling. Ook helpen ze je graag bij het indelen en aankleden van jouw nieuwe woonkeuken. 

Hello magazine.

Ontdek nu de tofste trends in ons gratis online magazine! Meteen in je mailbox, want wachten op de post duurt zo lang.

Deel je inspiratie.

Jouw zoektocht naar een nieuwe keuken start online. Pinterest afstruinen, foto's maken en inspiratie opdoen. Bij Hello Kitchen begrijpen we dat.

Deel jouw inspiratie met ons en wij gaan voor jou aan de slag met een uniek stijladvies.

Deel je inspiratie