Kleur in de keuken

Gezellig & vrolijk

Juist kleurgebruik is erg belangrijk in de keuken. Zonder dat je het direct door hebt, bepalen kleuren namelijk de sfeer in de ruimte. Zo heeft zwart een chique uitstraling in de keuken en zorgt wit voor ruimtelijkheid. Maar dat niet alleen, want kleurgebruik in de keuken heeft zelfs invloed op jouw eetlust. Rood zou eetlust opwekken en blauw zou het zelfs doen verminderen. Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat je de juiste kleuren kiest die bij jou en jouw keukenstijl passen. Doordat er tal van kleuren en kleurencombinaties mogelijk zijn, is zo’n keuze maken soms best lastig. Bovendien kun je kleuren op diverse manieren terug laten komen. Geef je de keukenkasten een opvallend kleurtje of liever de achterwanden? Of houd je de keuken rustig maar maak je gebruik van opvallende accessoires? Hello Kitchen vertelt je graag meer over kleurgebruik in de keuken.

Gekleurde keukenkasten

Keukenkasten vallen als eerst op wanneer je de keuken in kijkt. Witte keukenkasten zijn stijlvol en tijdloos. Met deze kleur weet je zeker dat het ook op lange termijn een prachtige optie is. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je keukenkasten een ander kleurtje te geven. Bedenk van tevoren wat je wil uitstralen in je keuken. Wil je warmte uitstralen of wil je een strakke uitstraling creëren? Met warme groentinten breng je levendigheid naar je keuken. Deze kleur maakt de keuken enorm sfeervol, zoals je ziet bij de keuken Avelon. Rode keukenkastjes zijn gewaagder, maar kunnen ook erg stijlvol zijn. Kies dan voor mat rood, want met een glanzende afwerking wordt het al snel te veel. Ook blauw komt weer helemaal terug in de keuken. Speel daarnaast met verschillende tinten van de kleur die jij kiest, bijvoorbeeld lichtblauw en donkerblauw en alles wat daartussenin zit. Zorg daarnaast voor rustige kleuren in de keuken.

Gekleurde achterwanden

Als je een keuken hebt met opvallende keukenkasten of een opvallend aanrechtblad, is het verstandig om de achterwand zo neutraal mogelijk te houden. De kans dat het anders te druk en chaotisch wordt, is groot. Ga voor lichte kleuren om de wand onopvallend en op de achtergrond te houden. Je kunt het natuurlijk ook andersom doen. Kies voor een keuken in een neutrale kleur en maak de achterwand opvallend, zoals je ziet bij hoekkeuken Mendez. Bij deze keuken beschikt de achterwand over een opvallende, blauwe achterwand die prachtig aansluit bij de betonlook keuken. Bovendien is een patroon ook een prachtige toevoeging op de achterwand. Denk daarbij aan een warm houtpatroon of een stijlvol natuurpatroon. Door een kleur of patroon, zoals marmer, door te laten lopen van de achterwand in het aanrechtblad creëer je een prachtig geheel.

Accessoires in allerlei kleuren

Houd je de keuken liever neutraal qua kleuren? Dat kan natuurlijk ook. Door gekleurde accessoires toe te voegen, creëer je toch de gewenste sfeer in de keuken. Dat zie je bijvoorbeeld terug bij de GL-Amica keuken. Het grote voordeel van het gebruik van accessoires is dat deze eenvoudig te vervangen zijn door andere accessoires. Zo kun je de ene keer voor een warme, rode sfeer gaan en vervolgens voor rustige pastelkleuren. Gekleurde bloemen of groene planten brengen altijd levendigheid naar de keuken. Zorg er wel voor dat de kleuren van de accessoires op elkaar en op de rest van dekeuken zijn afgestemd.

Jij kiest, wij helpen in alles. Easy toch.

Maak snel een afspraak met Hello Kitchen. Dan praten we door over jouw wensen en inspiratie. Dat kan in één van onze Hello Kitchen winkels, maar ook bij jou thuis. Maak nu een afspraak in 3 eenvoudige stappen.

Kom naar de showroom

Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden van kleurgebruik in de keuken? Neem dan gerust een kijkje in een van onze winkels. Onze adviseurs staan voor je klaar om je te helpen bij je keuze. Wil je liever meer inspiratie opdoen op het gebied van keukentrends? Download dan ons gratis magazine en laat je inspireren. 

Hello magazine.

Ontdek nu de tofste trends in ons gratis online magazine! Meteen in je mailbox, want wachten op de post duurt zo lang.

Deel je inspiratie.

Jouw zoektocht naar een nieuwe keuken start online. Pinterest afstruinen, foto's maken en inspiratie opdoen. Bij Hello Kitchen begrijpen we dat.

Deel jouw inspiratie met ons en wij gaan voor jou aan de slag met een uniek stijladvies.

Deel je inspiratie