Achterwand keuken.

Functioneel & decoratief

De achterwand van je keuken is belangrijker dan je denkt. Net als de keukenkastjes draagt de keuken achterwand bij aan de sfeer en stijl van jouw keuken. Door te kiezen voor een specifieke kleur of materiaal zet je de direct de toon voor de algehele uitstraling.

Maar de achterwand is zeker niet alleen een stijlelement. Tijdens de kookvoorbereidingen en het koken kan de achterwand behoorlijk vies worden. Het is daarom slim om voor een hygiënische achterwand of spatscherm in de keuken te kiezen.

Benieuwd naar alle mogelijkheden met keuken achterwanden? Hello Kitchen geeft je tips en inspiratie!

De uiteenlopende mogelijkheden

Wanneer je op zoek bent naar een achterwand voor de keuken zijn de mogelijkheden eindeloos. Een klassieke en nog steeds populaire variant is de tegelachterwand. Deze uitvoering is perfect voor klassieke en landelijke keukens dankzij de authentieke look. Ook de moderne keukenstijl gaat goed samen met dit type achterwand wanneer je voor een grotere, neutrale tegel kiest. Moderne keukens komen het beste tot hun recht met een strakke, minimalistische achterwand van bijvoorbeeld glas, of een doorlopend aanrechtblad of wandpaneel in de keuken. Een andere voordelige optie is afwasbare muurverf. Een praktisch voordeel is dat deze wand vet- en waterafstotend is.

Bovendien kies je uit alle kleuren van de regenboog en creëer je zo gewenste uitstraling. Zo zijn er allerlei mogelijkheden om de spatwand in de keuken volledig op te nemen in je keukenstijl.

Jij kiest, wij helpen in alles. Easy toch.

Maak snel een afspraak met Hello Kitchen. Dan praten we door over jouw wensen en inspiratie. Dat kan in één van onze Hello Kitchen winkels, maar ook bij jou thuis. Maak nu een afspraak in 3 eenvoudige stappen.

De doeltreffende spatrand in de keuken

Naast een volledige achterwand kun je ook kiezen voor een doelgerichte spatrand in de keuken. In veel gevallen is dat het werkbladmateriaal dat deels doorloopt op de achterwand. Als aanvulling op de spatrand kun je een spatscherm in de keuken plaatsen ter hoogte van de kookplaat. Immers heb je tijdens het koken het meeste last van spetters.

Kies bijvoorbeeld voor een doorzichtige glasplaat in de keuken als spatscherm of ga voor een praktische roestvrijstalen plaat die je fornuis en afzuigkap met elkaar verbindt. Een hygiënische tegelwand als spatscherm behoort eveneens tot de opties. 
 

Hello magazine.

Ontdek nu de tofste trends in ons gratis online magazine! Meteen in je mailbox, want wachten op de post duurt zo lang.

Deel je inspiratie.

Jouw zoektocht naar een nieuwe keuken start online. Pinterest afstruinen, foto's maken en inspiratie opdoen. Bij Hello Kitchen begrijpen we dat.

Deel jouw inspiratie met ons en wij gaan voor jou aan de slag met een uniek stijladvies.

Deel je inspiratie